logo
Imprimir
27-07-2017 | 16:34hs
•BAIX EMPORDà

El servei de bany adaptat de Calonge - Sant Antoni preveu superar els 1.400 usuaris de l'any passat

Sota el nom de La platja a l'abast de tothom, el municipi ofereix des del 2004 un espai per facilitar el bany a persones amb discapacitat a la platja de Torre Valentina


Amb el nom de La platja a l'abast de tothom l'Ajuntament de Calonge – Sant Antoni obre un any més el servei de bany adaptat a la platja de Torre Valentina. Es tracta d'un servei d'assistència al bany integral, amb monitors especialitzats i amb tots els serveis necessaris per facilitar que persones amb qualsevol tipus de discapacitat, i persones amb mobilitat reduïda puguin banyar-se amb comoditat. La platja a l'abast de tothom s'adreça a particulars i també ofereix el servei a grups, disposa d'una caseta amb canviadors i lavabos adaptats, grua per traslladar els banyistes de la cadira de rodes a la cadira amfíbia, així com una zona d'ombra amb una pèrgola, i de 8 cadires amfíbies.

L'estiu passat gairebé 1.400 persones van utilitzar aquest servei, el que va suposar un increment notable respecte als anys anteriors. El volum d'usuaris d'aquest servei ha anat creixent any rere any, fent un salt quantitatiu important en els darrers 3 anys. Així, si l'any 2014 aquest servei el van utilitzar 549 persones, el 2015 el nombre d'usuaris es va gairebé duplicar, arribant als 1.059, mentre que l'estiu passat va arribar als 1397, un increment d'un 32% respecte a l'any anterior.

Aquesta temporada el servei de bany adaptat va entrar en funcionament el dia 17 de juny i estarà obert cada dia de 10.30 h a 18.30 h fins al 17 de setembre. La platja a l'abast de tothom va ser un projecte pioner l'any 2004, i també fou escollit per representar Catalunya, conjuntament amb les Vies Verdes, a la sisena edició dels Premis Europeus d'Excel·lència Turística (Premis EDEN) l'any 2013, quedant finalista en aquella convocatòria.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/46851_el-erveidebanyadaptatdecalonge-antantonipreveu-uperarel-1400u-uari-delanypa-at-2.htm