logo
Imprimir
18-07-2017 | 17:27hs
•MARESME

Els Bombers treballen en un incendi forestal a Teià (Maresme)

Hi treballen 10 mitjans aeris i 30 terrestres per poder controlar el foc


Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 13.07 hores, l'avís d'un foc de vegetació al municipi de Teià (Maresme). L'incendi afecta el fons del barranc del Cau de la Guineu, al Torrent d'Aroles, una zona amb sotabosc dens.

A hores d'ara hi ha 10 mitjans aeris (4 avionetes, 4 helicòpters bombarders i 2 helicòpters de comandament) i 30 terrestres treballant-hi per poder controlar l'incendi al més aviat possible, sobretot centrant els esforços en el flanc dret del foc. També hi col·laboren 6 vehicles de les Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme. La zona té un potencial de 25 hectàrees i, ara, hi haurà unes 7 hectàrees afectades, segons les informacions facilitades pel Cos d'Agents Rurals). Es tracta del fons d'un barranc amb dificultats per treballar-hi, amb un sotabosc molt dens, matollar i pins pinyoners. Les darreres dades meteorològiques a la zona són de vent de 19 Km/h i humitat relativa del 68%.

Segons els Mossos d'Esquadra, que tenen diverses patrulles destinades al servei, no hi ha ordre de desallotjament de la població. Com a mesura preventiva s'ha recomanat el confinament preventiu de la zona més propera a l'incendi. Malgrat això, hi ha hagut persones que voluntàriament han deixat casa seva. Dues unitats de la Creu Roja han estat activades per atendre a les 25 persones que s'han autoevacuat de la urbanització les Delícies de Teià. L'Ajuntament de Teià ha habilitat el poliesportiu municipal per acollir els evacuats. D'altra banda, Protecció Civil ha informat a la població de la zona de l'incendi a través de l'APP d'alertes de la Generalitat, i també de forma específica als responsables de les activitats de joventut que es troben a prop.

Pel que fa a la situació viària, el Servei Català de Trànsit ha informat del tall de la carretera BP 5002 a Alella entre els quilòmetres 4 i 5,5.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/46584_el-bomber-treballenenunincendifore-talateiamare-me-2.htm