logo
Imprimir
16-07-2017 | 19:59hs
•BAIX EMPORDà

Divendres s'iniciarà la 4a edició del festival Rumb(A)Palamós

Rumb(A)Palamós esdevé el primer festival de rumba catalana de la Costa Brava, amb un clar caràcter festiu i familiar


Palamós obrirà el proper divendres 14 de juliol, la 4a edició del festival Rumb(A)Palamós concebut com a destacada mostra dels grups actuals de rumba catalana, pensat per a tots els públics, i portat a terme a l'aire lliure i de manera totalment gratuïta.

Enguany el festival segueix potenciant el seu cartell que inclou, entre altres, formacions rumberes tan conegudes com Els Manolos, que actuaran el dia 28 de juliol, a les 22 h, al passeig del Mar.

Rumba(A)Palamós amb La Brava Beer
Fruit d'aquest interès de seguir fomentant la programació i la difusió d'aquest esdeveniment, aquest matí l'Ajuntament de Palamós i l'empresa La Brava Beer han signat l'acord de patrocini del festival.

La reconeguda cervesera empordanesa serà present a tots els concerts del festival, i se suma d'aquesta manera al Rumb(A)Palamós amb l'interès de crear sinergies, entre el sector públic i privat, que permetin millorar la realització de propostes culturals i lúdiques. El patrocini de La Brava Beer ha permès un cartell explosiu que consolida el festival Rumb(A)Palamós com a producte diferenciador, fresc, divertit i de qualitat.

Inici del programa de concerts
Divendres s'iniciarà el programa de concerts gratuïts i a l'aire lliure d'aquesta 4a edició. Serà a les 22 h a la plaça de Catalunya amb la participació de la formació Blackiss. Aquest grup gironí va iniciar la seva trajectòria el 2010 com una banda de versions que adaptava cançons de Celia Cruz, Amparanoia, Ketama, Queen, Eurythmics, Alanis Morissette, Elbicho, amb instruments acústics. Blackiss convina les versions amb temes propis sempre al ritme de la rumba pop.

El segon concert tindrà lloc el divendres 21 de juliol, també a les 22 h, al parc del Convent dels Agustins amb Arrels de Gràcia. Aquest grup està format per tres joves gitanos del barri barceloní de Gràcia que toquem rumba catalana amb alegria i rauxa. Hereus de nissagues amb solera, han crescut al costat dels grans patriarques com Peret i ara fan les seves pròpies cançons. Connecten la tradició familiar amb inquietuds musicals actuals, els clàssics amb composicions pròpies, la tradició amb la novetat.

El tercer concert enfocat a un públic familiar i programat a les 19.30 h, es portarà a terme el 22 de juliol a l'escenari fix del passeig del Mar i anirà a càrrec del grup Dantuvi amb la canalla. Aquest grup format amb membres de la formació 9son, apropa la rumba catalana a les persones més petites de la casa. A ritme del ventilador, es podrà escoltar i ballar cançons i danses tradicionals com en Joan Petit o el Sol Solet

El 28 de juliol, Los Manolos
El festival clourà el divendres 28 de juliol, a les 22 h al passeig del Mar, amb el concert dels populars Los Manolos que s'han tornat a unir per celebrar els 25 anys de les Olimpíades de Barcelona 92'. La formació recupera en aquesta gira l'esperit olímpic, el rumbero i l'amistat per sempre!

Després de quatre edicions oferint una àmplia i variada programació el festival Rumb(A)Palamós s'ha consolidat com el primer festival de rumba catalana de la Costa Brava, amb un clar caràcter festiu i familiar.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/46426_divendre-iniciarala4aediciodelfe-tivalrumbapalamo--4.htm