logo
Imprimir
10-07-2017 | 19:13hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot signa un conveni de col·laboració amb la UGT

Per detectar possibles situacions d'emergència social derivades d'incidències laborals


El regidor de Promoció Econòmica d'Olot, Estanis Vayreda i el secretari general del sindicat UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, ha signat aquest dilluns 10 de juliol un conveni de col·laboració entre el sindicat i DinàmiG – l'Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa. L'acord s'adreça a les persones treballadores afectades per potencials situacions d'emergència social derivades d'incidències laborals. "Es tracta de detectar possibles casos, d'avançar-nos a situacions i, com a Administració, actuar de forma ràpida i coordinada" ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. L'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas, ha afegit que "ajudar a la gent a trobar feina és una de les prioritats que hem tingut des del primer moment". Segons Corominas, "ara que es comença a notar una certa millora de l'ocupació, hem de contribuir a una millor qualitat dels llocs de treball".

Olot és, després de Girona, el segon municipi de les comarques gironines i el primer que a nivell comarcal signa aquest conveni que, segons el secretari general de la UGT a comarques gironines, Xavier Casas, "segur que s'anirà estenent a la resta de Catalunya". El seu objectiu és establir els termes de col·laboració entre DinàmiG i UGT per detectar els treballadors i les treballadores de la comarca de la Garrotxa en possible situació de vulnerabilitat derivades d'incidències laborals com la falta de percepcions salarials, impagaments, reduccions de jornades o acomiadaments i oferir, si s'escau, les accions i programes que DinàmiG té previstes en relació a l'orientació laboral, la millora de l'ocupabilitat i la qualificació i la reinserció laboral per a aquests col·lectius.

DinàmiG també es coordinarà amb el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa per tal de derivar aquelles persones que davant d'aquestes circumstàncies puguin quedar en una situació econòmica desafavorida perquè n'avaluïn la seva situació i identifiquin les mesures o accions possibles a desenvolupar.

Al llarg del 2016, a la Garrotxa es van registrar 6 expedients de regulació (4 per causes de producció i 2 per causes d'aplicació de mesures econòmiques) pels quals van quedar afectats 78 treballadors. En aquests moments la taxa de situació d'atur del mes de juny es situa al 8,63% a Olot i el 7,90% a la Garrotxa.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/46366_olot-ignaunconvenidecollaboracioamblaugt-2.htm