logo
Imprimir
07-07-2017 | 00:40hs
•LLEIDA

CaixaBank reuneix a Lleida a més de 350 professionals del sector agrari

La jornada "El Futur del sector porcí", ha tingut com a objectiu analitzar la situació actual i les perspectives de futur d'aquest sector estratègic en l'economia de Catalunya


Més de 350 persones vinculades al sector agroramader s'han reunit avui a les Jornades Agràries 'Horitzó 2020', una trobada entre professionals i experts del món agrari que ha tingut lloc a Lleida amb l'objectiu d'analitzar la situació actual i les perspectives de futur d'aquest sector estratègic en l'economia de Catalunya.

La jornada, celebrada a la Llotja de Lleida, ha estat inaugurada pel director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, el secretari general d'Agricultura i Alimentació del MAPAMA, Carlos Cabanas, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. A més, ha comptat amb la presència i intervenció del director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana i del secretari general d'Agricultura i Ramaderia del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat, David Mascort.

Entre els temes tractats durant la jornada, els professionals participants s'han mostrat molt interessats en els detalls sobre les perspectives en el sector porcí que ha desgranat en la seva intervenció el catedràtic emèrit de la Universitat Politècnica de Madrid, Carlos Buxadé.

També ha destacat la participació del director de PigChamp, Carlos Piñeiro, que ha pronunciat la conferència "Transformació digital i internet de les coses porcines".

Posteriorment, s'ha organitzat una taula rodona que ha comptat amb la participació de representants de Grupo Vall Companys, Grupo Jorge i Noel Alimentaria, en la que s'han analitzat els projectes empresarials liderats per les seves respectives companyies. Que i que ha estat moderada per Francesc Ollé, gerent de Mercolleida.

A més, durant la jornada el secretari general d'Agricultura i Alimentació del Ministeri d'Agricultura i Pesca del MAPAMA, Carlos Cabanas, ha lliurat el premi a la guanyadora de la primera edició del Premi de la Càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida a la millor tesi en l'àmbit agroalimentari. Es tracta de Miriam Ayuso, doctora per la Universitat Complutense de Madrid i actualment a la Universitat d'Anvers, per la seva tesi: "Efecte de la introducció de genètica Duroc i de la restricció de vitamina A a la dieta sobre paràmetres productius, expressió gènica i qualitat de la carn en el porc ibèric". El seu treball va ser l'escollit entre 68 tesis procedents de 13 comunitats autònomes.

La Càtedra AgroBank de la UdL, creada l'any 2016, té entre els seus objectius fonamentals el reconeixement de la recerca d'excel·lència que s'està desenvolupant en l'àmbit agroalimentari, promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera, així com impulsar la qualitat i la innovació en l'àmbit agroalimentari.

AgroBank, una línia de negoci per al sector

Les jornades agràries formen part d'AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, amb la qual l'entitat financera ha consolidat el seu lideratge en aquest segment superant els 340.000 clients a tota Espanya.

En els dos anys i mig transcorreguts des del llançament d'AgroBank, el volum de negoci gestionat ha registrat un increment de l'11,4%, fins als 17.000 milions d'euros.

De fet, CaixaBank s'ha convertit en l'entitat financera de referència per al sector agrari. El nombre de negocis agraris clients de l'entitat ha superat els 100.000 (+5%) i gairebé un de cada quatre autònoms del sector és client d'AgroBank- 24,8% de quota-. A Lleida, aquesta xifra ascendeix a 14.600 clients.

Un total de 879 oficines AgroBank

AgroBank compta amb 879 oficines especialitzades i 3.000 gestors formats en el negoci agrari. Aquestes oficines estan situades en els nuclis de població on la seva activitat es sustenta, en bona mesura, sobre el primer sector. A Lleida, hi ha 61 oficines AgroBank.

Les oficines AgroBank ofereixen als clients un alt coneixement del sector i, sobretot, dels subsectors productius de cada territori. Per tant, agricultors, ramaders i cooperativistes reben un servei financer realment útil. A més, els assessors d'AgroBank posen la tecnologia al servei dels seus clients, i expliquen equips portàtils amb els quals realitzar la seva tasca d'assessoria financera i contractació de productes des de les pròpies explotacions agràries.

Un sector estratègic per a l'economia

El sector porcí és estratègic per a l'economia d'Espanya. Segons dades d'Eurostat, la cabanya espanyola el 2015 va ser de 28,4 milions de porcs, el que la situa la primera en el rànquing europeu per davant d'Alemanya.

A Catalunya hi ha més de 6.000 explotacions i 8,7 milions de caps de bestiar porcí, el que representa el 27% del total d'Espanya. Les explotacions catalanes produeixen anualment més d'1,6 milions de tones de carn i elaborats de porcí, el 42% del total espanyol. Catalunya representa el 57% de la facturació exterior del sector porcí espanyol, superant els 4.500 M€ el 2016.

A les comarques de Lleida hi ha més de 2.800 explotacions ramaderes de porcí i 4,8 milions de caps de bestiar. Les Terres de Lleida representen el 55% de les tones de carn de porc que es produeixen a Catalunya.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/46310_caixabankreuneixalleidaame-de350profe-ional-del-ectoragrari-1.htm