logo
Imprimir
05-07-2017 | 22:25hs
•PLA DE L'ESTANY

L'exposició del prestigiós fotògraf Eugeni Forcano mostra com eren els dies de mercat a Banyoles l'any 1966

Es podrà veure gratuïtament fins el 12 de setembre del 2017 al Museu Arqueològic


L'exposició fotogràfica d'Eugeni Forcano titulada "Banyoles dia de mercat" es podrà veure fins el 12 de setembre del 2017 a la sala d'exposicions temporals del Museu Arqueològic de Banyoles. L'entrada és gratuïta i recull 75 fotografies seleccionades per Forcano. "Banyoles dia de mercat" és un dels treballs més carismàtics d'Eugeni Forcano. Aquest reportatge documental realitzat l'any 1966, va ser realitzat per a la revista Destino i és un retrat fresc i curiós dels protagonistes anònims d'un dia de mercat.

A l'exposició es poden veure accions quotidianes del mercat en aquella època com portar els pollastres en cabassos, com els burros traginaven els productes, gàbies plenes de conills, l'escorxadora en plena acció, les mirades dels compradors i dels venedors...

L'exposició està organitzada pel Museu Arqueològic de Banyoles, l'Ajuntament de Banyoles, la Casa museu Lluís Domènech i Montaner i l'Ajuntament de Canet de Mar; amb el suport de la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Associació Cultural Plataforma Odèon.

Eugeni Forcano va néixer l'any 1926 a Canet de Mar i l'any passat va fer 90 anys. És considerat un dels grans fotògrafs de la segona meitat del segle XX a Catalunya, va ser autodidacta, intuïtiu i vitalista, va recórrer Catalunya a la recerca de cròniques i reportatges socials en blanc i negre sobre la vida a pobles i ciutats, entre les quals, la ciutat de Banyoles. Forcano va ser condecorat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2012.

El regidor de Cultura de Banyoles, Jordi Bosch, ha manifestat que "les cares han canviat des del 1966, però l'essència del mercat continua, especialment com a punt de trobada comarcal". Segons Bosch, "serà de les exposicions que se'n parlarà perquè hi podrem reconèixer gent d'un passat no gaire llunyà".

El regidor de Cultura de Canet de Mar, Pere Xirau, ha explicat que "és una exposició promoguda pel fotògraf Eugeni Forcano, una exposició 50 anys després d'unes fotografies que van marcar la carrera del fotògraf".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/46264_lexpo-iciodelpre-tigio-fotografeugeniforcanomo-tracomerenel-die-demercatabanyole-lany1966-1.htm