logo
Imprimir
27-06-2017 | 18:38hs
•+ NOTíCIES

CaixaBank impulsa el Premi Dona Empresària per a reconèixer el paper decisiu de la dona directiva

La guanyadora serà la representant espanyola als premis IWEC Awards 2017, que es celebraran a la seu de Microsoft en Seattle, el proper 14 de novembre, junt amb altres 40 empresàries procedents de 20 països


CaixaBank posa en marxa el Premi Dona Empresària que busca identificar a les líders del món corporatiu amb una reconeguda trajectòria professional a Espanya. Aquests guardons neixen en el marc del 10º Aniversari de la Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que sustenten la propietat de les seves pròpies companyies, i que cooperen de forma global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa al món empresarial.

Cada any, en el marc d'aquesta Conferència, es lliuren els prestigiosos premis internacionals IWEC amb la finalitat de reconèixer i recolzar a les dones empresàries de tot el món, alhora que suposa un impuls en el seu desenvolupament professional cap al mercat internacional. Entre altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat, credibilitat i responsabilitat de la dona empresària, perquè puguin formar part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

Aquest any, per primera vegada, la representant espanyola en els premis IWEC serà triada a través de la convocatòria del Premio Dona Empresària, que CaixaBank liderarà en tot el territori espanyol.

CaixaBank, compromesa en l'avanç cap a la igualtat

Segons el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, "cada dia són més les dones que juguen un paper crucial en la presa de decisions en empreses i organitzacions. Incorporar la perspectiva de les dones al món empresarial complementa eficaçment estils, coneixements i experiències".

Aquesta visió i compromís amb la societat és el que ha motivat a l'entitat financera per crear aquests premis a Espanya. Ja l'any 2013, CaixaBank es va adherir al Women's Empowerment Principles, iniciativa de l'ONU Dones i del Pacte Mundial de les Nacions Unides, assumint el compromís públic d'alinear les seves polítiques per fer avançar en la igualtat de gènere. Així mateix, l'entitat està adherida a altres iniciatives per impulsar la igualtat de gènere com l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures anti- discriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

Per això, l'entitat impulsa activament polítiques i mesures per contribuir a la igualtat d'oportunitats entre els seus professionals i, al seu torn, recolza diferents iniciatives que contribueixin a avançar en la igualtat de gènere. Al desembre del 2016, el 37% de posicions directives de CaixaBank està ocupat per dones, així com el 52,6% de la plantilla. A nivell de la Direcció territorial de Catalunya, destaca que les dones directives representen un 41,1%, i les dones en plantilla suposen un 57,1%.

Els IWEC Awards són una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona, que es va engegar l'any 2007, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI/FLO (Confederació de Cambres de Comerç i Indústria de l'Índia) i que, a més, compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Sud-àfrica i del Departament d'Estat d'Estats Units. Aquest projecte explica des dels seus inicis amb el suport de CaixaBank, entitat capdavantera del mercat financer espanyol, de l'escola de negocis IESE Business School i, des de l'any passat, de Repsol.

Representant espanyola en els IWEC Awards 2017

A partir d'avui, CaixaBank, identificarà un màxim de tres empresàries candidates en cadascuna de les seves 14 Direccions Territorials. Una vegada tancada la recepció de candidatures, se seleccionarà, abans del 21 de juliol, a una finalista per cada Direcció territorial, que es comunicarà la primera setmana d'agost.

Les 14 finalistes territorials continuaran el procés per escollir a la representant espanyola als premis IWEC Awards 2017, que se celebrarà a la seu de Microsoft a Seattle (Estats Units), el proper 14 de novembre, al costat d'altres 40 empresàries procedents de 20 països.

La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelona al febrer del 2007 i, posteriorment, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Llima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015) i Brussel·les (2016).

L'any 2016, aquests premis internacionals van reconèixer la labor de 42 empresàries, procedents de 21 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 7.240 milions de dòlars i empren a més de 32.000 persones distribuïdes en els cinc continents.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/45893_caixabankimpul-aelpremidonaempre-ariaperareconeixerelpaperdeci-iudeladonadirectiva-2.htm