logo
Imprimir
21-06-2017 | 17:33hs
•ACTUALITAT GIRONA

Girona acollirà una quarantena de països a l'Assemblea General de l'Associació Europea per a l'Educació d'Adults

L'acte, que tindrà lloc per primera vegada a la ciutat, se celebrarà els dies 27 i 28 de juny a diferents espais


El proper dia 27 de juny, Girona serà la seu, per primera vegada, de l'Assemblea General de l'Associació Europea per a l'Educació d'Adults, que reunirà representants d'una quarantena de països d'arreu del món especialitzats en la matèria al Centre Cultural La Mercè. Durant l'acte, tindrà lloc el lliurament dels premis Grundtvig en reconeixement a organitzacions o entitats que treballen en l'educació d'adults. Aquests guardons s'entregaran en un acte al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona.

Una reproducció de les "lletres toves" de l'artista gironí Torres Monsó seran els obsequis que es lliuraran als guanyadors dels premis Grundtvig d'enguany, que consten de tres categories: la nacional, l'europea i la internacional. L'acte comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Eudald Casadesús, i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, juntament amb la presidenta d l'Associació Catalana per l'Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR), Rosa M. Falgàs, i amb un representant de la Comissió Europea.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut destacar que "el fet que la nostra ciutat sigui la seu d'un esdeveniment d'abast mundial en matèria d'educació d'adults no és un fet casual, ja que demostra que tenim un potencial i un substrat enorme que ens enorgulleix i ens posiciona com a ciutat que treballa fermament per aconseguir ciutadans crítics". La presidenta d'ACEFIR, Rosa M. Falgàs, ha posat en relleu "la il·lusió que produeix a la nostra organització que persones que treballen en l'educació d'adults a àmbit europeu coneguin la feina que s'està fent a Girona en aquesta matèria".

L'acte, organitzat per ACEFIR, en col·laboració amb l'Ajuntament de Girona, també inclourà la Conferència Anual de l'Associació Europea per l'Educació d'Adults (EAEA), que tindrà lloc el 28 de juny a l'aula magna de la Casa de Cultura de Girona. L'EAEA, que agrupa 141 associacions membres de 44 països europeus, és l'organització més antiga d'Europa en formació d'adults, i actualment és assessora de la Comissió Europea i de la UNESCO, a més de ser l'organització que representa Europa dins el Consell Mundial de l'Educació d'Adults (ICAE). La clausura de l'acte anirà a càrrec de la Coral Àkan a la Casa de Cultura de Girona.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/45878_gironaacolliraunaquarantenadepai-o-ala-embleageneraldela-ociacioeuropeaperaleducaciodadult--2.htm