logo
Imprimir
19-06-2017 | 15:43hs
•ALT EMPORDà

La revetlla de Sant Joan enceta un cap de setmana clau en la celebració dels 50 anys d'Empuriabrava

La marina s'omplirà d'activitats coincidint amb l'inici de l'estiu i el mig segle de la data oficial de la seva creació


Aquest cap de setmana arriba un dels punts àlgids de la celebració del mig segle del naixement d'Empuriabrava. Coincidint amb l'inici de l'estiu i la data oficial de la creació de la marina residencial més gran d'Europa, el 26 de juny de 1967, Empuriabrava s'omplirà de propostes per a tothom des del divendres 23, amb la revetlla de Sant Joan.

La tradicional encesa de la foguera amb la Flama del Canigó al Passeig Marítim donarà el tret de sortida a la revetlla, una nit en què es podrà gaudir de focs artificials i de la música d'Hotel Cochambre, Recovers Roll i el punxadiscos Llamp.

L'endemà li prendrà el relleu la inauguració d'un dels grans festivals de l'estiu, Sons del Món, que enceta la programació amb el concert gratuït de Chambao arran de mar.

Diumenge 25 l'envelat de la Plaça de les Palmeres acollirà la Gala d'aniversari Empuriabrava 50 anys, conduïda per l'actor Guillem Albà i la Marabunta. La cita homenatjarà els qui han contribuït a fer que Empuriabrava sigui el que és avui i a més del xou d'Albà, inclourà el còctel del 50è aniversari i la bufada d'espelmes del pastís amb una proposta dels Senyors del Foc. La música de la vetllada la posarà el compositor castelloní Marc Timón, que presentarà la banda sonora de l'aniversari "I just wanna be with you", i la rumba empordanesa dels Banana Beach.

26 de juny, la data oficial de la creació

Finalment, el dia que es va concedir el primer permís d'obres per a la construcció de la marina, data escollida com el dia d'aniversari, el 26 de juny, se celebraran els actes oficials del cinquantenari. La hissada de banderes de la platja, la inauguració de l'exposició dels 50 anys al carrer i la presentació del documental que s'ha realitzat per a l'ocasió són les claus del programa.

Per a l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, "aquest cap de setmana és oficialment quan Empuriabrava celebra cinquanta anys i volem que sigui un dels plats forts de l'aniversari". En aquest sentit, el batlle subratlla que "tenim propostes molt potents i obertes a tothom, així que convidem a tothom a participar en aquest equador de l'aniversari. Res millor que celebrar l'aniversari i l'arribada de l'estiu alhora".

Per la seva banda, la regidora de cultura Margarita Gelabert, destaca que la cultura agafa el protagonisme de la celebració i recorda el pes de les activitats culturals al municipi quan arriba l'estiu, amb cites com sant Joan, la programació de Sons del Món i Terra de Trobadors, el festival de referència del món medieval.

Així mateix, la regidora delegada del 50è aniversari, Roser Vitalla, indica que aquest cap de setmana "serveix per tancar les activitats de la primavera i donar la benvinguda a l'estiu amb actes més festius i populars, la marina brillarà en el seu millor moment".

Un cop acabada la programació de primavera del 50è aniversari de la creació d'Empuriabrava, la setmana que ve es presentarà la programació d'estiu.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/45847_larevetllade-antjoanencetauncapde-etmanaclauenlacelebraciodel-50any-dempuriabrava-3.htm