logo
Imprimir
19-06-2017 | 14:29hs
•POLíTICA

Esquerra Republicana defensa 40 esmenes que afecten l'Alt Empordà per un valor superior als 60 milions d'euros

ERC anuncia que batallarà fins al darrer minut per aquestes reivindicacions territorials durant la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat


Fins a l'últim cèntim, fins a l'últim minut. Aquest és el nom de la campanya que Esquerra Republicana està duent a terme a escala municipal per tal d'explicar les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat que ERC ha presentat. Després que al Congrés, l'acord entre el PP i Ciutadans tombés totes les esmenes, el tràmit parlamentari es troba a hores d'ara al Senat.

En aquest sentit, els senadors gironins d'ERC Jordi Martí i Quim Ayats s'han desplaçat aquest dilluns 19 de juny fins a Roses per presentar les esmenes que s'estan batallant de l'Alt Empordà. A la comarca, les reivindicacions d'Esquerra s'enfilen fins als 60.471.140 €.

La presentació altempordanesa s'ha dut a terme a Roses, municipi on s'ha treballat una esmena relacionada amb l'eliminació de l'antiga depuradora de marisc. El portaveu del grup d'ERC a l'ajuntament rosinc, Joan Plana, recorda que "l'estat espanyol té un deute important amb Roses amb la depuradora, una instal·lació que fa 10 anys que està abandonada".

Plana considera que "s'ha de solucionar aquesta problemàtica perquè donem una imatge lamentable a primera línia de mar, genera problemes de seguretat i és un espai de 3.000 metres quadrats que hauria de poder ser gaudit pels rosincs". Cal recordar que, recentment, l'Estat es va comprometre a iniciar aquest mes de juny les obres d'eliminació de les depuradores, unes obres que encara no s'han iniciat.

El senador Jordi Martí, ha explicat que "a nivell de la l'Alt Empordà hem presentat 40 esmenes que, per una banda, tenen a veure amb els dèficits d'infraestructures que patim a la comarca com els diferents trams no executats del desdoblament de l'N-II o les rotondes de Pontós, Garrigàs i Ordis. Tot això sense oblidar que, en l'àmbit ferroviari, també hem apostat per, per exemple, posar a sobre la taula l'eliminació dels passos a nivell a Figueres". També s'estan reivindicant diversos projectes que afecten el litoral alt-empordanès com els camins de ronda de l'Escala o Portbou.

210 milions a les comarques gironines
Esquerra ha presentat 100 esmenes als PGE 2017 que afecten les comarques gironines. En total 210 milions d'euros que s'han treballat conjuntament des del grup parlamentari de Madrid i el territori. "Es tracta de necessitats reals del territori. Necessitats mesurades que batallarem fins al darrer minut", ha argumentat el senador gironí, Quim Ayats.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/45840_e-querrarepublicanadefen-a40e-mene-queafectenlaltempordaperunvalor-uperioral-60milion-deuro--3.htm