logo
Imprimir
01-06-2017 | 14:27hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles promocionarà, a la Sea Otter Europe, la seva singularitat per a ciclistes i triatletes

El Festival Sea Otter Europe de ciclisme desembarca a Girona, del 2 al 4 de juny


L'Ajuntament de Banyoles serà present, sota el paraigües del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, al festival Sea Otter Europe que obrirà les seves portes demà a Girona fins al diumenge 4 de juny. L'origen i inspiració del Sea Otter es remunta al Sea Otter Clàssic, un dels grans festivals ciclistes del planeta que se celebra des del 1991 a la Laguna Seca, Califòrnia (Estats Units) i des del seu inici no ha parat de créixer i evolucionar fins a dia d'avui.

El públic objectiu de la fira, que és la primera vegada que se celebra en una ciutat d'Europa, en aquest cas Girona, són els ciclistes i amants de l'esport a l'aire lliure. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Banyoles, des del primer moment, va considerar important ser-hi present per mostrar, sota la marca esportiva de la ciutat, Banyoles, Turisme i Esport, les característiques i particularitats que té la capital del Pla de l'Estany per la pràctica esportiva, en general, i per la pràctica del ciclisme, el triatló o el cicloturisme, en particular. El regidor d'Esports de Banyoles, Jordi Congost, ha explicat que "és bo tenir presència en aquesta fira perquè volem posicionar-nos en el ciclisme de ruta i el cicloturisme".

Un entorn ideal per la pràctica esportiva de competició

Banyoles i, per extensió, la comarca del Pla de l'Estany és, actualment, una destinació molt preuada per aficionats al ciclisme i al triatló, gràcies a la seva ubicació geogràfica just al centre de la província de Girona, amb carreteres pràcticament sense circulació, gran varietat de circuits, amb més i menys desnivell, ports increïbles com Rocacorba i la Mare de Déu del Mont, i carreteres úniques amb paisatges de boscos frondosos i camps com Sant Miquel de Campmajor o el terraprim de Vilademuls. Esportistes com David Millar, exciclista escocès, o Marcel Zamora, triatleta professional, s'han establert al territori per les condicions òptimes d'entrenament en un entorn geogràfic excepcional.

En l'estand de Banyoles, dins la Sea Otter Europe, els visitants podran conèixer els esdeveniments esportius d'aquest 2017, com la triatló internacional del diumenge 25 de juny o el Campionat d'Europa de Triatló del 22 i 23 de juliol, així com totes les facilitats, recursos, establiments i espais idonis que té la ciutat i la comarca per la pràctica del ciclisme i del triatló.

Banyoles també impulsa l'esport en família

Sota la marca Banyoles, Turisme i Esport, creada el 2014, per recollir tota l'oferta esportiva del territori; Banyoles ha posat en marxa aquest any una nova línia d'activitats esportives familiars per impulsar l'esport en família i convertir-se en un referent per aquelles famílies interessades en el turisme actiu o en la pràctica esportiva.

Sent ja una ciutat de referència en l'esport de competició, amb 50 esdeveniments esportius anuals, una tercera part dels quals d'àmbit nacional o internacional; Banyoles ha volgut completar la seva vocació esportiva amb 5 noves activitats de turisme actiu adreçades a les famílies que se sumen a les 3 activitats familiars ja existents en l'oferta turística de la ciutat.

Les noves propostes per a la pràctica esportiva familiar inclouen una gimcana aquàtica a l'estany de Banyoles, una activitat dirigida de tir amb arc al parc de la Draga, piragüisme amb Dragonboat (unes embarcacions amb cap i cua de drac); una volta guiada amb bicicleta a l'estany per conèixer-ne la flora i la fauna de l'entorn i una ruta d'orientació familiar amb bicicleta pel barri vell per fer turisme cultural sobre rodes.

Les 3 propostes de turisme esportiu familiar que fins ara oferia la ciutat es mantenen per aquest 2017 i consisteixen en una ruta amb les botes saltirones kangoojumps per l'estany i la Torre Mirador de la ciutat i, també, dues activitats diferents de caiac a l'estany.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/45438_banyole-promocionaraala-eaottereuropela-eva-ingularitatperacicli-te-itriatlete--1.htm