logo
Imprimir
23-05-2017 | 15:42hs
•BESALú, VILA COMTAL

L'Espai Besalú està a punt per la inauguració

L'Ajuntament de Besalú ha adequat l'espai de la Cúria Reial per exposar una petita part del patrimoni arqueològic procedent de les excavacions del municipi


L'Ajuntament de Besalú ja té a punt el centre d'interpretació Espai Besalú que està ubicat a l'antiga Cúria Reial de la vila, i que es presentarà oficialment aquest divendres amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l'alcalde Lluís Guinó i d'altres representants d'institucions.

Espai Besalú és un projecte que culmina ara però que es porta desenvolupant dos anys; hi han treballat documentalistes, arqueòlegs i dissenyadors. La regidora de cultura, Anna Madroñal, explica que l'equipament omple un buit necessari a Besalú doncs el centre d'interpretació explicarà el recorregut històric de la vila. A banda de tota l'explicació que servirà per posar en context als visitants, l'eix central de l'espai són les peces arqueològiques de les excavacions que s'han dut a terme al municipi. També hi ha exposats alguns documents de l'arxiu.

El centre mostra peces "cedides pel servei d'atenció als museus de la Generalitat de Catalunya, tres del Museu d'art, una del bisbat i algunes de l'Ajuntament" ha explicat Madroñal. Els mesos d'estiu estarà obert, de dimecres a diumenge matí i tarda i a l'hivern els caps de setmana. També tenen previst obrir l'espai sota demanda i fer-ne divulgació perquè les escoles i els instituts puguin gaudir del patrimoni exposat.

L'exposició posa en valor el patrimoni besaluenc distribuït en dues sales. En total conté 55 peces, dels quals 18 documents del segle XIII –les declaracions d'un judici– fins la carta d'un besaluenc que va anar al front d'Aragó durant la guerra civil. Exposen 29 monedes algunes encunyades a Besalú i altres trobades als jaciments del municipi.

Les peces més antigues del conjunt són les urnes funeràries de Can Barraca datades del 8 i 7 a.C. També destaquen un fragment de càlat que conté una inscripció ibèrica.

L'adequació completa del Centre d'Interpretació ha tingut un cost de 22.000 euros




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/45091_le-paibe-alue-taapuntperlainauguracio-5.htm