logo
Imprimir
24-05-2017 | 16:23hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll reviu la tradició amb la Festa Nacional de la Llana i Casament a Pagès

Toni Albà i Paula Valls han estat els padrins de l'enllaç de Susanna Mora i Arnau Ferrer


Un any més, Ripoll ha tornat enrere per reviure la tradició amb la Festa Nacional de la Llana i Casament a Pagès, una celebració única amb cinquanta-un anys d'història. Els ripollesos Susanna Mora i Arnau Ferrer, conegut a la vila per ser el director dels Salesians, han estat els nuvis reals del Casament a Pagès, que evoca la unió entre l'hereu i una pubilla de dues famílies benestants i que ha estat reconeguda com a Festa declarada d'interès turístic nacional i Patrimoni Festiu de Catalunya. La parella ha tingut com a padrins l'actor Toni Albà i la cantant Paula Valls, que han pres el relleu al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la cantant Núria Feliu, que ho van ser l'any passat.

El nuvi ha sortit a les 10 del matí del barri de Caselles secundat per una comitiva formada per genets a cavall i col·laboradors del Centre d'Iniciatives i Turisme, l'entitat que organitza l'acte. Prop de les 11 del matí ha arribat a la plaça de sant Eudald, on l'esperava la núvia dins una casa pairal. El nuvi hi ha accedit acompanyat dels seus fadrins, els padrins oficials de la festa, les autoritats i representants del CIT, que han estat testimonis de la petició de mà.

Finalment, a les dotze del migdia, el monestir de Santa Maria de Ripoll ha acollit el casament, que ha estat presidit pel salesià Antoni Vilarrubla. Un cop oficiat l'enllaç, els nuvis han ballat a la plaça del monestir la dansa del Roser i després s'ha servit el convit a la plaça de l'Ajuntament, amb coca, llonganissa i vi per a tots els presents.

El dia, però, ha començat ben aviat, amb un esmorzar de pastor i la Despertada de Trabucaires al centre de la vila i a casa del nuvi. Acte seguit, un ramat d'unes 150 ovelles conduïdes pel pastor Cristobal Burguete han recorregut els carrers del poble des de la carretera Sant Joan. El bestiar ha estat el protagonista de l'exhibició de tosa amb tisora, matalasser i filadora i el posterior concurs d'esquilar ovelles.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/45049_ripollreviulatradicioamblafe-tanacionaldelallanaica-amentapage--4.htm