logo
Imprimir
19-05-2017 | 10:28hs
•POLíTICA

Denuncien a Mas, Ortega, Rigau i Homs perquè tornin els diners públics utilitzats durant el 9N

Perquè tornin a la Generalitat totes les despeses de la consulta del 9 de novembre de 2014, que es xifra en més de 5 milions d'euros


Societat Civil Catalana i l'associació "Advocats Catalans per la Constitució" han presentat aquest dimecres, 17 de maig, una denúncia davant el Tribunal de Comptes a l'expresident, Artur Mas; i als exconsellers, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs perquè tornin a la Generalitat totes les despeses de la consulta del 9 de novembre de 2014, que es xifra en més de 5 milions d'euros.

L'arxiu de la causa penal seguida contra ells pel delicte de malversació de cabals públics no els eximeix que no hagin de respondre per la seva responsabilitat comptable i pressupostària, en haver disposat de fons públics per dur a terme un procés de "participació ciutadana" que no disposava de cobertura constitucional, legal i pressupostària. A més van ordenar, van dirigir i van facilitar la logística i mitjans materials per a la consulta il·legal disposant indegudament de fons públics per a una finalitat aliena a les competències i funcions públiques que tenien encomanades.

A la denúncia, no es descarta que pugui estendre's la responsabilitat comptable als alts funcionaris que s'acrediti que van col·laborar en la tramitació dels expedients administratius generadors de la despesa de la consulta il·legal.

Amb aquesta denúncia, no només es restaurarà econòmicament a la Generalitat de Catalunya pel menyscapte produït pels fons disposats indegudament, sinó que, a més, s'establirà un precedent que eviti la repetició de la possible malversació de fons públics en un nou referèndum il·legal.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/45021_denuncienama-ortegarigauihom-perquetorninel-diner-public-utilitzat-durantel9n-2.htm