logo
Imprimir
15-05-2017 | 14:34hs
•LA SELVA

Una vintena de voluntaris participen a l'European Clean Up Day amb una neteja popular

La iniciativa, organitzada per l'ens comarcal, comptava també amb una visita guiada i un esmorzar a més de la neteja popular de l'entorn de l'estany de Sils


Una vintena de voluntaris varen participar a l'European Clean Up Day amb una neteja popular de l'entorn de l'estany de Sils, el dissabte 13 de maig al matí. En el marc d'aquesta activitat, organitzada pel Consell Comarcal de la Selva, es varen recollir uns 50 quilos de deixalles. En total, els participants a la neteja varen recórrer uns 3 quilòmetres i al llarg d'aquest recorregut varen recollir deixalles principalment de paper, com ara: mocadors, tovalloletes, entre altres.
Tot i que aquest espai és un paratge protegit i que la brigada municipal d'aquesta població i fa tasques de neteja setmanals, s'hi varen recollir molts quilos de deixalles. Els tècnics del Consell Comarcal de la Selva han agraït la tasca que varen desenvolupar tots els voluntaris i voluntàries que varen participar en aquesta iniciativa i els varen encoratjar a seguir col·laborant en iniciatives d'aquestes característiques.

Enguany, el Consell Comarcal de la Selva va voler adherir-se un any més a l'European Clean Up Day amb una neteja popular de l'entorn de l'Estany de Sils. En el marc d'aquesta activitat, els participants a més de participar en la recollida de deixalles varen poder fer una visita guiada en aquest entorn natural i també se'ls va obsequiar amb un esmorzar.

La campanya Let's Clean Europe!, és una iniciativa mediambiental europea que promou la concentració d'accions de neteja d'espais naturals per tot Europa durant els dies 12,13 i 14 de maig.

Enguany, l'ens comarcal es va incorporar novament a aquesta campanya organitzant una neteja popular de l'entorn de l'estany de Sils.

La trobada de tots els participants es va fer al Centre d'Informació de l'Estany de Sils a l'edifici de l'Estació a les deu del matí. Seguidament es va fer una explicació a càrrec d'un expert de l'exposició permanent de l'estany, una identificació dels voluntaris i es va lliurar el material per a la recollida.
La jornada va servir també perquè els participants gaudissin d'una visita guiada i la recollida de residus els va permetre el coneixement de la flora i les aus presents i la recollida de la brossa abandonada als marges i camins per part de tots els participants. Els participants van fer una parada entorn de les onze del matí per esmorzar i, seguidament, van continuar fins a la una del migdia.

Els 50 quilos de residus que es varen recollir durant el matí van ser retirats per l'empresa comarcal de gestió de residus Nora SA.

Aquesta activitat comptava amb la col·laboració dels municipis de la zona: Sils, Riudarenes, Vidreres i Maçanet de la Selva, i també de l'empresa comarcal de Gestió de Residus NORA, SA.

A la comarca de la Selva són diversos els municipis que també han organitzat iniciatives mediambientals en el marc de la campanya Let's Clean Europe!

A més d'aquesta activitat, a Santa Coloma de Farners també es va organitzar una neteja i esmorzar popular a l'entorn de la riera de Santa Coloma de Farners. A Osor, novament, es va fer una acció que portava per lema "Fem dissabtes a la riera d'Osor"; i finalment el mateix dissabte a la població de Sant Hilari Sacalm es va organitzar una activitat entorn de la font de Cal Sastre.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/44880_unavintenadevoluntari-participenaleuropeancleanupdayambunanetejapopular-2.htm