logo
Imprimir
12-05-2017 | 08:30hs
•ENTREVISTES

El 'Clean Up Day' arriba a l'estany de Sils

El Consell Comarcal de la Selva aposta per segon any seguit a favor de la iniciativa mediambiental europea després d'haver actuat, l'any passat, a Susqueda


El Consell Comarcal de la Selva participarà aquest dissabte, 13 de maig, a l'European Clean Up Day, en la que serà la seva segona participació a la iniciativa mediambiental europea. En concret, l'ens ha organitzat una activitat que consisteix en una visita guiada, un esmorzar i una neteja popular de l'entorn natural de l'estany de Sils. "Volem que les persones siguin conscients, amb tot el que recullen, de l'incivisme que suposa tirar les deixalles en els entorns naturals protegits", explica el conseller comarcal Josep Roquet.

Com es presenta la iniciativa d'enguany?

Josep Roquet. L'esperem amb ganes i amb la voluntat que tot surti bé i que hi hagi molta participació. La jornada d'aquest any la tenim dedicada a l'estany de Sils i consisteix en recollir les deixalles que deixa la gent al seu entorn. Abans, per a tota la gent que s'hi apunti, hi haurà una visita guiada i un petit esmorzar, tal com ja es va fer l'any passat.

De Susqueda a Sils, oi?

J. R. Exacte. L'any passat ho vam fer a la zona de Susqueda i aquest any hem optat pels estanys de Sils seguint la idea d'apostar per un espai protegit. L'any passat es van recollir al voltant de 300 quilos de matèria, en vam fer una molt bona valoració, esperem que aquest any els resultats siguin també positius.

La prevenció mediambiental és una de les prioritats del Consell Comarcal?

J. R. Sí, per suposat. Mica en mica, amb el treball que fem en aquests espais, volem inculcar a la gent els valors mediambientals, és a dir, que les persones siguin conscients amb tot el que recullen de l'incivisme que suposa tirar les deixalles en els entorns naturals protegits.

La trobada

Totes les persones que vulguin apuntar-se a l'activitat s'hauran d'inscriure prèviament al web www.selva.cat/mediambient. Aquesta inscripció és necessària per gaudir de l'esmorzar i per poder tramitar l'assegurança.

La trobada dels participants es desenvoluparà al Centre d'Informació de l'Estany de Sils, a l'edifici de l'Estació, a les deu del matí. Tot seguit, es farà una explicació a càrrec d'un expert, una identificació de tots els voluntaris presents i el lliurament del material necessari per a fer la recollida.

Els residus que es recullin durant la jornada seran retirats per l'empresa comarcal de gestió de residus Nora SA. Aquesta activitat comptarà amb la col·laboració dels municipis de la zona. Paral·lelament, i a més d'aquesta activitat neuràlgica, les accions mediambientals també es realitzaran a d'altres pobles del territori com Santa Coloma de Farners, que ha organitzat una neteja i un esmorzar a l'entorn de la riera, o Osor, que també actuarà a la riera.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/44833_elcleanupdayarribaale-tanyde-il--1.htm