logo
Imprimir
19-04-2017 | 14:55hs
•ACTUALITAT GIRONA

Girona participa al Fòrum Mundial sobre les Violències Urbanes i Educació per a la Convivència i la Pau

El regidor de Cooperació, Cristóbal Sànchez, ha assistit avui a la reunió "Ciutats per fer les paus: sumant esforços", amb representants d'arreu del món


El regidor de Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Cristóbal Sànchez, ha participat aquest matí a la reunió "Ciutats per fer les paus: sumant esforços", que ha tingut lloc a Madrid i que s'emmarca dins el Fòrum Mundial sobre les Violències Urbanes i Educació per a la Convivència i la Pau, organitzat pels ajuntaments de Madrid i París del 19 al 21 d'abril.

La trobada "Ciutats per fer les paus: sumant esforços" està organitzada per la Asociación Española de Investigación para la Paz (AIPAZ) i hi han assistit representants d'institucions d'arreu del món, entre els quals hi ha diversos alcaldes i alcaldesses de la Xarxa d'Alcaldes per la Pau i de Ciutats Educadores d'arreu de l'Estat espanyol i les entitats membres d'AIPAZ.

Els assistents han pogut reflexionar, debatre i compartir experiències sobre la inclusió del concepte de la pau i la convivència a l'agenda municipal. "L'objectiu del consistori gironí és posicionar la ciutat a l'exterior en cultura i educació per la pau", ha explicat Sánchez, que ha volgut destacar també "l'oportunitat que suposa intercanviar experiències amb ciutats que afronten situacions similars a l'hora de trobar solucions replicables a la ciutat de Girona".

Representants de governs locals i regionals d'arreu del món –de ciutats com Roma, Nova York, Brussel·les, Londres, Istanbul o Trípoli i països com Uganda, el Líban, Tailàndia, Colòmbia, Brasil o Hondures-, així com societat civil, organismes internacionals, entitats socials i educatives o ONG, entre d'altres actors, participaran aquests dies al fòrum mundial, que vol donar visibilitat als diferents tipus de violències urbanes i debatre conjuntament vies i maneres de prevenir-les, combatre-les i, si és possible, eradicar-les. La iniciativa dóna resposta al compromís establert al Consell Mundial de Ciutats i Governs Locals Units, celebrat el 4 de desembre del 2015 a París, en el marc de la primera Conferència de les Parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic del 2015.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/44263_gironaparticipaalforummundial-obrele-violencie-urbane-ieducacioperalaconvivenciailapau-2.htm