logo
Imprimir
23-04-2017 | 22:15hs
•ACTUALITAT GIRONA

“Notes al parc” omplirà de música els parcs i jardins de Girona aquest estiu

El concert inaugural del cicle es farà el divendres 28 d'abril amb la presentació de "Tossudament Llach" a càrrec de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya


Girona estrenarà aquest estiu un nou cicle de música als parcs i jardins de la ciutat. Es tracta de "Notes al parc", una iniciativa de concerts en petit format que neix amb l'objectiu d'oferir una proposta cultural innovadora i de qualitat per facilitar l'accés a la cultura a la ciutadania. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el president executiu de Metalquimia, Josep Lagares, han presentat aquest matí aquesta nova proposta cultural impulsada per l'Ajuntament de Girona.

El cicle tindrà lloc cada dissabte del mes de juliol i s'estructurarà en dues actuacions musicals cadascun d'aquests dissabtes: una al matí (11.30 h) de música clàssica i una al vespre (20 h) de música moderna. També es faran dos concerts els dijous 6 i 13 de juliol i un el diumenge 23 per completar l'oferta. Els jardins de la Devesa, el parc del Migdia i el parc Central seran els espais que acolliran les diferents propostes d'estils musicals variats, que aniran des de música antiga a clàssics contemporanis en música clàssica i des de hip-hop a la rumba, el reggae o el folk en música moderna.

"Fa uns anys hagués sigut una temeritat programar concerts els dissabtes de juliol a Girona. Però la ciutat ha canviat molt, i estem convençuts que aquesta iniciativa serà un èxit i la gent se la farà seva i respondrà", ha assegurat l'alcaldessa. Madrenas també ha posat èmfasi en la possibilitat que ofereix el cicle de "redescobrir" parcs i jardins de la ciutat, com "recuperar la Devesa amable i propera" i "començar a ocupar i acostar-nos" a la part remodelada del parc Central.

En la mateixa línia, el regidor Carles Ribas ha destacat que "Notes al parc" vol "fomentar la cultura de proximitat i quilòmetre zero, de grups emergents i de gent jove i potenciar, alhora, els grups de Girona".

El concert inaugural del cicle es farà el proper divendres 28 d'abril, a les 21 h, a les escales de la Catedral amb la interpretació de "Tossudament Llach", a càrrec de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i sota la direcció de Francesc Cassú. El programa de l'actuació inclou els èxits del cantautor Lluís Llach i l'acompanyament de les cantants Beth i Elena Gadel i del cantant Roger Padullés. El director tècnic de l'espectacle és Jaume Lleixà.

El president executiu de Metalquimia, Josep Lagares, ha assenyalat que aquest projecte, "igual que les accions que ha impulsat l'Ajuntament darrerament", té "els tres components que són el leit motiv de la Fundació Metalquimia: cultura, educació i creativació per fer un món millor".

A més de la Simfònica, actuaran a "Notes al parc" els artistes Windu (dissabte 1 de juliol, a les 11.30 h, al parc del Migdia), Irie Angel (dissabte 1 de juliol, a les 20 h, al parc del Migdia), Lu Rois (dijous 6 de juliol, a les 20 h, al parc Central), Albert Cano (dissabte 8 de juliol, a les 11.30 h, als jardins de la Devesa), Sara Terraza (dissabte 8 de juliol, a les 20 h, als jardins de la Devesa), Beatjammers (dijous 13 de juliol, a les 20 h, al parc Central), Metropolitan Clarinet Quartet (dissabte 15 de juliol, a les 11.30 h, al parc del Migdia), The Wilder Company (dissabte 15 de juliol, a les 20 h, al parc del Migdia), Los Comino (dissabte 22 de juliol, a les 20 h, als jardins de la Devesa), Jove Orquestra de les Comarques Gironines (diumenge 23 de juliol, a les 11.30 h, als jardins de la Devesa), Girona Banda Band (dissabte 29 de juliol, a les 11.30 h, al parc Central) i 13th Magic Skull (dissabte 29 de juliol, a les 20 h, al parc Central).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/44262_note-alparcomplirademu-icael-parc-ijardin-degironaaque-te-tiu-3.htm