logo
Imprimir
19-04-2017 | 14:43hs
•CULTURA

Figueres acull l'humor del Festival Còmic i els The Umbilical Brothers

Aga-Boom clourà el festival amb un espectacle apte per a totes les edats. I és que l'humor que proposa el Festival Còmic no té fronteres


El Festival Còmic ha engegat motors a Figueres aquest dijous. En total realitzaran 21 espectacles i activitats. L'estrella d'aquest divendres ha estat la companyia The Umbilical Brothers que han portat l'espectacle "Don't explain" al teatre municipal de la capital altempordanesa.

Els dos actors ja van oferir un tastet del seu espectacle a la gala inaugural, acompanyats d'artistes reconeguts com la monologuista Yolanda Ramos o els Mali Vanili. El xou va ser conduït per Guillem Albà i l'Orquestra Marabunta; un espectacle que preparava el públic per una edició memorable de la gran cita de l'humor.

The Umbilical Brothers

Els australians repeteixen, donat que ja van actuar al festival l'any 2009. Enguany hi tornen per celebrar els deu anys de l'aclamat Festival Còmic.

Durant vuitanta minuts el públic ha gaudit d'un espectacle on la mímica i els sons teixeixen una història que arrenca una riallada rere l'altra. Mentre David Collins fa una representació d'una situació, Shane Dundas posa els efectes sonors, al moment, valent-se d'una sinergia indescriptible amb el seu company d'escenari.

Format per diverses càpsules interpretatives els dos actors són capaços de comunicar-se amb el públic sense escenografia ni vestuari: els humoristes brillen pel seu talent des del primer minut de funció. La música i les llums són un suport perquè els dos protagonistes puguin desplegar la seva extraordinària creativitat.

Just al mig de l'escenari Collins prepara al seu company dient-li que necessita música de "vida": comença a cantar Feeling Good de Nina Simone i Dundas –fent-li cas– acompanya amb efectes sonors la cançó. Què passa si els efectes es cenyeixen a la literalitat? Doncs que es creen situacions inversemblants que fan que el públic esclati de riure.

En certs moments els actors es disparen somriures còmplices que demostren que la tasca actoral els surt del cor. El Festival Còmic era l'única parada a Catalunya de la gira d'aquest duo indomable.

Deu anys de Festival Còmic

Xavier Valentí i Agustí Custey són els artífexs del festival. Pas a pas, sense pressa però sense pausa, han consolidat un esdeveniment que, amb l'humor, carrega de positivisme les piles dels espectadors.

Valentí explica que és un projecte que ha anat "d'any a any" que vol fer arribar l'humor a tothom. Per aquest motiu, l'espectacle de la companyia BotProject es realitzarà al barri de Sant Joan –una zona menystinguda de la ciutat a causa de la realitat sociocultural que s'hi viu.

Aga-Boom clourà el festival amb un espectacle apte per a totes les edats. I és que l'humor que proposa el Festival Còmic no té fronteres.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/44191_figuere-aculllhumordelfe-tivalcomiciel-theumbilicalbrother--2.htm