logo
Imprimir
05-04-2017 | 18:33hs
•TURISME

Joies turístiques més enllà de Barcelona

Exceptuant la capital, indrets com Rupit i Pruit, Castellar de n'Hug o Sitges configuren una proposta turística de primer ordre


La Sagrada Família i la resta del llegat de Gaudí, el magnificent Camp Nou o l'ambient cosmopolita i plural de la Rambla. Són molts els atractius turístics de Barcelona, una ciutat cada vegada més popular entre els viatgers de tot el món i que concentra bona part dels visitants que arriben a terres catalanes.

Alguns dels darrers estudis així ho demostren: el turisme que arriba a la ciutat comtal, per exemple, representa segons un informe encarregat per l'associació Barcelona Oberta el 18% de la facturació del comerç de la ciutat, una dada que comparteix protagonisme amb la qufane situa la capital catalana com el destí preferit, juntament amb Nova York, del turisme de luxe.

Que la figura de la gran ciutat catalana és absolutament rellevant per entendre Catalunya és una obvietat. No obstant això, l'atractiu turístic del territori va molt més enllà i existeixen molts pobles per veure prop de Barcelona. De fet, les estadístiques assenyalen que el número de visitants arreu de la terra catalana no deixa d'augmentar, la qual cosa ja deixa entreveure el potencial que s'hi amaga.

I de gustos, ni ha per a tothom. Des de la calma bucòlica de pobles com Rupit i Pruit, un petit tresor medieval localitzat a la comarca d'Osona, fins a la naturalesa verge de Castellar de n'Hug o la senyorial proposta medieval que ofereix Vic, farcida d'un gran conjunt patrimonial històric i de productes genuïns com el seu famós fuet.

Propostes a quatre passes

Els qui tenen mandra d'agafar el cotxe i desplaçar-se fora de Barcelona tampoc han de patir. En aquest sentit, podem trobar propostes a quatre passes ben interessants com ara la carnavalesca Sitges, la icònica muntanya de Montserrat o les tranquil·les zones d'Abrera o Tavertet, indrets recòndits que molts desconeixen més enllà del bullici de Barcelona




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/44021_joie-turi-tique-me-enlladebarcelona-2.htm