logo
Imprimir
01-04-2017 | 15:06hs
•OPINIó

La millora vegetal ens fa més sostenibles

L'obtenció vegetal permet a Europa alimentar-se per si mateixa


La millora genètica ha impulsat a Europa en el seu camí per aconseguir la sostenibilitat del sector agrícola. Gràcies a la millora vegetal, els agricultors europeus han aconseguit des de l'any 2000 alimentar 160 milions de persones, el que es tradueix en alimentar la població de França i Alemanya durant els últims 15 anys. L'obtenció vegetal permet a Europa alimentar-se per si mateixa.

Sense la obtenció vegetal, Europa necessitaria 19 milions d'hectàrees més per produir la mateixa quantitat de menjar que produeix avui dia. Aquestes hectàrees avui poden ser boscos, aiguamolls o un altre tipus d'hàbitat que si fossin cultius aportarien a l'atmosfera 3,4 mil milions de tones de CO2. Aquestes tones serien equiparables a les produïdes pel trànsit a Alemanya o les emissions anuals de CO2 d'un país de la mida d'Holanda. La utilització d'aquests hàbitats com a cultiu, tindria el mateix efecte que si es destrueix una àrea de la mida de Letònia, amb la riquesa en fauna i biodiversitat de l'Amazones.

La reducció, gràcies a la millora vegetal, d'aquests 3,4 mil milions d'emissions de gasos efecte hivernacle en els últims 15 anys representa un 33% de reducció dels gasos equivalents CO2 emesos per la Unió Europea. Mantenir l'agricultura europea ajuda a complir els objectius per al 2030 sobre Canvi Climàtic. Aquesta reducció suposa anualment 160 milions de tones. Això equival al 34% del total emès per l'agricultura europea el 1990, el doble dels proposats per al 2020 i a només un 6% de distància de l'objectiu 2030.

La millora vegetal no només ha permès la reducció de les hectàrees utilitzades per a cultiu i les emissions de gasos hivernacle, també ha permès als agricultors reduir el seu consum d'aigua. Els agricultors europeus han estalviat 54 milions de m3 d'aigua des de l'any 2000 gràcies a les millores obtingudes, això equival a 22 milions de piscines olímpiques.

Per tot això, les noves varietats vegetals ha ajudat la Unió Europea a complir els seus objectius enfront del canvi climàtic i a lluitar contra les sequeres.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/43902_lamilloravegetalen-fame-o-tenible--1.htm