logo
Imprimir
23-03-2017 | 00:08hs
•INTERNACIONAL

Cinc morts i uns quaranta ferits davant del Parlament britànic

Entre les víctimes mortals hi ha un agent de policia apunyalat i l'autor d'uns fets que apuntarien a un nou atac terrorista

Quan passaven uns minuts de les tres de la tarda (hora catalana), l'ombra del terrorisme ha tornat a sacsejar la ciutat de Londres. Tot ha començat quan un home ha accedit a l'entrada principal de la Cambra britànica, i ha apunyalat a un agent de policia causant-li la mort. Al cap de pocs minuts, l'autor dels fets ha sigut abatut per la policia londinenca. Paral·lelament, un cotxe ha envestit als vianants que travessaven pel pont de Westminster, just davant d'on ha succeït el primer atac. A hores d'ara encara hi ha qui especula que estaríem davant d'un atac perpetrat per la mateixa persona. És a dir, que primer hauria atropellat a les persones que passaven pel pont i tot seguit, en baixar del vehicle, s'hauria dirigit cap al Parlament anglès i hauria matat a un agent de policia amb una arma blanca. Si bé ja han passat més de sis hores dels incidents, la policia encara no ha aconseguit reconstruir els fets en exactitud.

El que sí ha fet la policia ha estat confirmar la mort de cinc persones, entre les quals hi hauria l'agent de policia, l'autor de la matança i dues persones més. Pel que fa als ferits, de moment el balanç és de 40 persones que han estat traslladades a l'hospital Saint Thomas de Londres, totes elles de diversa consideració. El fet que els incidents hagin passat just davant de Westminster ha provocat que els diputats es mantinguessin confinats dins del Parlament. Posteriorment, els parlamentaris han estat evacuats mentre l'alcalde de Londres, Sadiq Khan ha demanat prudència i ha aconsellat que ningú s'acostés a la zona dels fets. Al mateix temps, la policia britànica demanava -també per les xarxes socials- la col·laboració de la ciutadania a través de fotografies i vídeos per tal de reconstruir els fets. Si finalment es confirmés que estem davants d'uns atacs terroristes, aquest es produiria just un any després dels atemptats de Brussel·les, una ciutat que avui recordava a les 32 persones que hi van perdre la vida.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/43657_cincmort-iun-quarantaferit-davantdelparlamentbritanic.htm