logo
Imprimir
21-02-2017 | 16:53hs
•INTERNACIONAL

Moren dos empordanesos en un accident de muntanya als Alps

Els dos alpinistes van morir en caure'ls a sobre un bloc de gel mentre feien escalada


Dos alpinistes empordanesos van morir ahir a la tarda en caure'ls a sobre un bloc de glaç mentre feien escalada sobre gel als Alps francesos. Es tracta de Timoteo Hernández Quirante, un Mosso d'Esquadra de 39 anys veí de Cistella i resident a Figueres i el figuerenc Daniel Jiménez Aguilar, de 35 anys.

L'accident es va produir a primera hora de la tarda en un sector del municipi de La Grave, a tocar del massís de Meije, segons va confirmar el Ministeri d'Assumptes Exteriors, i la mort dels dos muntanyencs s'hauria produït a causa de l'impacte per la caiguda d'un gran bloc de gel en una cascada.

Els dos cossos van poder ser recuperats pels equips de rescat de Briançon, amb suport aeri de la Gendarmeria francesa. Ahir mateix el Consultat a Marsella es va posar en contacte amb les famílies i es va posar a la seva disposició per ajudar-los en els tràmits de repatriació dels cossos.

Un dels primers a donar el condol a la família i entorn de les víctimes va ser el president del Govern Espanyol, Mariano Rajoy, que en una piulada a Twitter va voler transmetre els seus respectes a familiars, amics i companys dels dos alpinistes. També es va solidaritzar amb les famílies el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, que va piular "El meu més sentit condol als familiars i amics dels dos catalans morts als Alps, un d'ells Mosso d'Esquadra".

El dels dos empordanesos no és l'únic accident d'aquestes característiques que es va produir ahir als Alps, ja que hores abans, quatre alpinistes italians també van morir en desprendre's part d'una altra cascada de gel mentre escalaven a Gressoney Saint Jean, a la Vall d'Aosta.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/42867_morendo-empordane-o-enunaccidentdemuntanyaal-alp--5.htm