logo
Imprimir
02-06-2017 | 23:06hs
•GASTRONOMIA

Un empordanès, finalista al Concurs Nacional de Joves Cuiners

El navatenc Arnau Triola, de 22 anys, és un dels 14 candidats que seran a la final, que se celebrarà el 21 de març a Segòvia


El navatenc Arnau Triola Bertran és un dels finalistes del Concurs Nacional de Joves Cuiners. El jove empordanès, de 22 anys, ha estat seleccionat pel jurat del prestigiós guardó i és un dels 14 candidats que formaran part de la final, que se celebrarà el 21 de març a Segòvia.

El jurat del certamen escull els finalistes a partir de la presentació de receptes que, segons la base del concurs, seran les que elaboraran el dia de la final i han de contenir un ingredient: al primer plat hi ha d'haver foie, el bacallà ha de formar part del segon plat i, finalment, a les postres no hi pot faltar la CocaCola.

El xef Jordi Còrdoba, del restaurant Can Janot de Navata, que exerceix com a padrí del jove al concurs juntament amb Jordi Ferrrer de la pastisseria olotina Ferrer, destaca que l'aposta forta de Triola serà el plat de bacallà. "Crec que la recepta proposada, de bacallà i moll de l'os, ha estat molt temptadora pel jurat", detalla Cordoba, que en el pròxim mes i mig, juntament amb Ferrer, ajudarà l'Arnau Triola a preparar la participació en la cita segoviana. "És com l'entrenament d'un esportista, s'hi ha d'arribar preparat, havent treballat els temps i l'organització perquè no se t'escapi res", explica.

Format a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà i alumne de l'últim cicle de l'Escola d'Hostaleria de Girona, Arnau Triola s'ha format entre els fogons del restaurant Can Janot de Navata i la pastisseria Ferrer d'Olot, a més de passar per restaurants altempordanesos com el DaDa, Swing Gourmet i actualment, la Rectoria. A més, des de fa dos anys ha optat per l'emprenedoria i és copropietari, juntament amb Jordi Còrdoba, del foodtruck Butiworld CaravanFood.

La seva participació al concurs compta amb la col·laboració de dues empreses gironines, que de seguida que es va conèixer el pas a la final de Triola, s'hi van prestar a ajudar. Es tracta de l'empresa de Vilamalla Coll Verd & Co, que aportarà els productes que usarà, i l'empresa Tottreball, dedicada als uniformes de feina i amb seu a Girona.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/42484_unempordane-finali-taalconcur-nacionaldejove-cuiner--3.htm