logo
Imprimir
09-01-2017 | 21:00hs
•POLíTICA

ERC Figueres presenta una moció per impulsar les relacions transfrontereres

La proposta preveu crear un Consell Municipal que treballi per impulsar les relacions transfrontereres de la ciutat, especialment amb la Catalunya Nord


El Grup Municipal d'ERC a la ciutat de Figueres presentarà, en el ple municipal del 12 de gener, una moció que té com a objectiu impulsar les relacions transfrontereres figuerenques amb els territoris nord-catalans.

Aquest nou impuls seria coordinat per un Consell Municipal per les Relacions Transfrontereres, i aniria dirigit, especialment, a desenvolupar el contacte de Figueres amb altres agents socials de la Catalunya Nord. La moció, tanmateix, preveu sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que treballi per accelerar l'aprovació, al més aviat possible, de l'Eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer. A més, apostar perquè, tal com recull el text de la moció, "Treballar perquè Figueres esdevingui capital de l'Eurodistricte."

Per altra banda, la moció recull la necessitat de millorar la comunicació entre Figueres i ciutats de la Catalunya Nord, especialment Perpinyà i Ceret, mitjançant transport públic. Un altre objectiu destacable de la moció és "Apostar perquè Figueres pugui treballar colze a colze amb institucions com les Universitats de Girona i Perpinyà o les diferents cambres de comerç, per a enriquir i consolidar la projecció exterior de la ciutat i atreure nous agents socials i econòmics.", tal com ha indicat la portaveu d'ERC, Agnès Lladó.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/41895_ercfiguere-pre-entaunamocioperimpul-arle-relacion-tran-fronterere--1.htm