logo
Imprimir
05-01-2017 | 15:06hs
•LA SELVA

L'estació meteorològica d'Arbúcies s'integra al projecte de Meteoguilleries

L'acord inclou el muntatge d'una nova webcam per facilitar imatges del municipi


L'Ajuntament d'Arbúcies i Meteovilatorta han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l'estació meteorològica d'Arbúcies s'integra a la Xarxa Meteorològica de les Guilleries-Savassona (meteoguilleries.cat).

Arbúcies disposa d'una estació meteorològica professional Campbell Scientifics com les que ja tenen Sant Julià de Vilatorta, Les Masies de Roda i Tona a la comarca d'Osona, i ara Arbúcies també passarà a formar part del projecte Meteoguilleries.

El conveni de col·laboració inclou la gestió de les dades que genera l'estació conjuntament amb l'ajuntament, la difusió de les mateixes a la xarxa Guilleries i també el muntatge d'una nova webcam d'alta resolució que facilitarà imatges del municipi i del territori que l'envolta. Aquestes imatges seran de gran interès meteorològic i turístic, seguint el model de la resta de webcams.

Gràcies a aquest conveni, Arbúcies i Meteovilatorta uneixen esforços per a la difusió de les característiques climatològiques del municipi, situat a la vall de la riera d'Arbúcies i a mig camí entre el massís del Montseny i les Guilleries, indrets de gran interès naturalista i mediambiental i que el fan molt proper al projecte que es gestiona a les Guilleries.

Meteovilatorta, l'estació meteorològica més antiga en actiu de Catalunya (fundada l'any 1897) i gestora de la xarxa Meteoguilleries, vol destacar la gran implicació de l'Ajuntament d'Arbúcies i el grup de col·laboradors que gestionen l'estació que han facilitat aquest acord de col·laboració. L'equip de Meteovilatorta vol expressar la seva satisfacció per comptar amb la participació d'un municipi de gran rellevància en el projecte i tan implicat en el mateix.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/41858_le-taciometeorologicadarbucie-integraalprojectedemeteoguillerie--1.htm