logo
Imprimir
04-01-2017 | 14:05hs
•+ NOTíCIES

Regals de Reis solidaris, en el marc de la campanya de l'Espai Gironès

La campanya solidària ja suma 793 voluntaris que han donat 75.530 minuts del seu temps


Els nens i nenes del Casal d'Infants de Salt i els menors del Centre Montilivi de Girona han rebut aquest matí els regals de Reis, joguines i roba, que durant el desembre van embolicar els voluntaris que han participat en la campanya l'Espai del Temps. El desembre també es van elaborar postals de Nadal per part dels nens per enviar a les diferents entitats que col·laboren amb la campanya. La companyia de teatre La Minúscula oferirà un nou espectacle sobre la solidaritat avui a les 18h.

La campanya solidària de l'Espai Gironès, que va començar l'1 de desembre i s'acaba demà suma 793 voluntaris que han donat 75.530 minuts del seu temps. Des del Centre Comercial es mostren molt satisfets amb el desenvolupament de la campanya.

Fins al 5 de gener
La campanya L'Espai del Temps. Aquest Nadal dóna temps als que més ho necessitin!, es fa en col·laboració amb divuit entitats i ONG de les comarques gironines, l'Ajuntament de Salt, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya. La intenció és sumar el màxim nombre de minuts de donació de temps per part de les persones que hi participin.

Es compta amb quatre padrins de luxe: la productora, guionista i directora de cinema, Isona Passola; l'actor, cantant i model Roger Berruezo; la cantant i actriu Elena Gadel; i l'humorista i imitador Pep Plaza.

Una seixantena d'activitats solidàries
A la planta baixa del Centre Comercial s'ha habilitat una zona per informar a tots els que s'hi acostin dels detalls de la iniciativa i de com ho poden fer per col·laborar-hi. S'han programat una seixantena d'activitats relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l'àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i amb els quals es pot col·laborar. Les persones que hi participen han d'escollir el projecte o projectes que prefereixin i dir quant temps hi volen dedicar, amb un mínim de 60 minuts.

Algunes de les accions que s'han fet en el marc de la campanya són: visites a residències d'avis per ajudar a les activitats que s'hi duen a terme; participar en els tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives o amb els programes d'acompanyament educatiu de la Fundació Catalunya la Pedrera; passejar gossos de protectores d'animals; treballs de millora de la Fundació Mona de Riudellots de la Selva o neteja del Parc de les aigües braves de la Pilastra per mitjà de pesca elèctrica. També s'han projectat documentals sobre el món de la cooperació, s'han fet xerrades per part de les entitats col·laboradores per donar a conèixer la seva tasca i s'ha servit un àpat solidari la Nit de Nadal. Un dels padrins, Roger Berruezo, va oferir un concert gratuït divendres passat que va ser un èxit, amb una gran afluència de públic.

El desenvolupament de la campanya es pot seguir a través de les xarxes socials de l'Espai Gironès i del web: www.espaigirones.com/ i s'hi pot participar explicant l'experiència com a voluntari amb l'etiqueta #jodonoelmeutemps.

La sisena campanya solidària
Amb aquesta campanya de Nadal L'Espai Gironès vol conscienciar de la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten . Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l'exclusió social; a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/41843_regal-derei-olidari-enelmarcdelacampanyadele-paigirone--1.htm