logo
Imprimir
23-12-2016 | 22:13hs
•LA GARROTXA

Les demandes turístiques a Sant Joan les Fonts creixen respecte al 2015

La valoració global de les xifres obtingudes amb la recollida estadística és de molt positiva


La valoració de l'augment del turisme al municipi de Sant Joan les Fonts és positiva, ja que reflecteix el treball que s'està duent a terme en relació a aquest sector tan dinàmic i canviant.

Si en 2015 l'Oficina de turisme de Sant Joan les Fonts rebia un total de 6.774 persones a les seves instal·lacions per realitzar les seves consultes, l'any 2016 aquest nombre assoleix la quantitat total de 8.087 persones.

Aquest significatiu augment està relacionat amb molts factors, un d'ells la modificació dels horaris d'atenció al públic, els quals s'han adequat més a les necessitats del tipus de visitant. No obstant el motiu principal és el propi patrimoni que es pot visitar al municipi. Les darreres novetats, centrades en el terreny volcànic, han despertat l'interès del turisme garrotxí, incorporant Sant Joan les Fonts com a punt d'interès especial per l'estudi del fenomen volcànic. Així mateix la consolidació d'activitats com la Fira Internacional de Bruixeria i la Nit de les Dones d'Aigua, entre d'altres, posicionen favorablement, aquest municipi entre l'oferta cultural i d'oci de Catalunya.

En relació a la procedència i interessos dels visitants i turistes podem apreciar que no hi ha canvis substancials respecte al 2015. El tant per cent més elevat de visitants ens arriba de Catalunya en un 77%. Seguidament trobem els procedents de la resta d'Europa, amb un 11,2%, en tercer lloc els de la resta d'Espanya, amb un 10,6% i, finalment els de la resta del món amb un 1'1%. Aquests valors resulten molt semblants a l'any anterior on Catalunya ja es localitzava en primer lloc, seguit de la resta d'Espanya, Europa i la resta del Món.

La tendència de l'any 2015 que posicionava la ciutat de Barcelona com a primera procedència dels visitants i turistes de l'oficina de turisme es manté aquest 2016, seguit de la província de Barcelona i en tercer lloc de Girona. En el context espanyol destaquem un canvi del nombre de persones i la seva procedència. L'any 2015 la primera procedència dels visitants era de la Comunitat Valenciana, seguit de Madrid i Euskadi. Al 2016 Madrid consolida la primera posició seguit de la Comunitat Valenciana i Andalusia.

On no hi ha canvis és en el perfil del visitant
Tant al 2015 com al 2016 en primer lloc ens visiten famílies, amb un 34% al 2016, en segon lloc parelles, amb un 30,5%, i en tercer lloc grups d'amics amb un 20,6% del total, entre d'altres categories. Per indrets el més sol·licitat al 2016 és Sant Joan les Fonts, amb un 76,9%, seguit de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb un 8,9% i de la Garrotxa en general amb un 3,9%.

Dins dels interessos de Sant Joan les Fonts la ruta de les Tres Colades de Lava segueix sent la més sol·licitada, tant en el 2015 com en el 2016, amb un total del 46,6%, seguit dels monuments, amb un 11,8% i la ruta de les Fonts i Verlets, amb un 9,8%.

La valoració global de les xifres obtingudes amb la recollida estadística és de molt positiva. Sant Joan les Fonts és un municipi molt dinàmic on el treball per la millora i conservació del patrimoni contribueix a la bona acceptació per part del turisme que ens visita. Les millores a les rutes, manteniment dels espais, programació i agenda d'activitats, difusió i promoció del patrimoni, permanència en diferents xarxes catalanes, com el Parc de les Olors o Viles Florides entre d'altres, i incorporació a nous projectes són la clau per mantenir un bon ritme de treball.

Des de l'Àrea de Promoció i Turisme de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts estem molt satisfets amb el treball que s'ha dut a terme i valorem, molt positivament, la tendència a l'alça del turisme que visita el nostre municipi.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/41732_le-demande-turi-tique-a-antjoanle-font-creixenre-pecteal2015-1.htm