logo
Imprimir
27-12-2016 | 13:36hs
•ACTUALITAT GIRONA

La Fira de Girona es posa al dia destinant 1,5 milions en reformes i la instauració d'un codi ètic

El Patronat de la Fira de Girona ha aprovat un nou impuls per modernitzar les instal·lacions i adaptar l'espai a les necessitats d'expositors, organitzadors i visitants


El Patronat de la Fira de Girona ha anunciat dos grans projectes de cara al 2017: l'aprovació d'un codi ètic i d'un pressupost per reformar les instal·lacions de l'edifici.
El codi ètic, nascut arran de la petició del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, serveix per determinar els principis i valors ètics que han de regir en totes les activitats firals. L'alcaldessa de Girona i presidenta del Patronat Fundació Fira de Girona, Marta Madrenas, ha afirmat que "la ciutadania vol que les institucions siguem exemplars i fomentem valors com la pau, la justícia, la solidaritat o la igualtat de drets i deures", alhora que ha recalcat que la Fira "ha de ser una eina d'inclusió, no d'exclusió".

Aquest codi ètic té per objecte establir unes normes d'actuació, criteris i condicions que han de regir en el conjunt d'activitats que organitzi la Fundació Fira de Girona amb la finalitat de garantir i potenciar els principis i valors basats en la cultura de la pau, la defensa de la igualtat i dels drets humans. Les activitats organitzades s'hauran d'ajustar al compliment d'aquests valors i no es permetrà l'assistència d'expositors que vulnerin aquests principis, així com l'exhibició d'elements bèl·lics o que fomentin la violència.

La Fira també crearà un portal de transparència a la pàgina web on es penjarà tota la informació relativa a l'activitat que desenvolupa, l'execució pressupostària, projectes, contractes i organització d'esdeveniments i manifestacions firals, garantint l'accés directe a la ciutadania.

D'altra banda, el Patronat també ha aprovat una inversió total de 1,5 milions d'euros per renovar i millorar les instal·lacions de la fira per garantir un edifici que respongui a les necessitats actuals. "Tenim unes instal·lacions que no compleixen amb el nivell de qualitat que exigim als nostres equipaments i a la nostra ciutat, cal fer un pas endavant per adaptar-se a les necessitats dels organitzadors, expositors i per plantejar noves activitats que augmentin el rendiment i l'oferta lúdica i cultural de la ciutat. La Fira ha d'estar a l'alçada de la ciutat", ha afirmat l'alcaldessa.

La inversió total que es durà a terme serà d'1.561.745 euros i es distribuirà de la següent manera:

· 286.202 euros per reformar la façana de la Devesa, obrint una nova entrada principal que donarà a la Devesa de manera completament integrada amb el parc.

· 74.535,90 euros per millorar l'adaptació a les normatives de seguretat i incendis.

· 518.562 euros en reformes d'espais interns de la Fira com els banys, la millora de l'accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda o la renovació de la sala d'actes.

· 601.000 euros per refer completament la Llotja de Contractació amb l'objectiu que sigui un espai modern i atractiu i obert a la ciutat. També es traurà a concessió l'espai de bar i restaurant.

· 81.444,65 euros en reparacions per millorar serveis, les condicions elèctriques, asfaltar tot el terra i altres petites reformes de manteniment.

"Ara no podem fer una fira nova i necessitem urgentment tenir unes instal·lacions modernes capaces d'assumir nous reptes. L'objectiu és el d'aprofitar aquest equipament que ja existeix i donar-li una segona vida", ha afegit l'alcaldessa. Aquestes reformes milloraran la capacitat per acollir noves fires tant d'organització pròpia com d'organitzadors externs.

De moment, al calendari firal anual ja s'han incorporat dues noves fires aquest 2016 amb el Girocòmic i la Fira de Playmobil, i de cara al 2017, hi ha previstes de moment 2 noves incorporacions més: la Fira 17000sports i el Fòrum de Gestió de Residus Municipals #wasteinprogress.

D'aquesta manera, la fira pretén incrementar exponencialment la diversitat i quantitat d'activitats firals que s'hi celebren anualment i esdevenir encara més un motor econòmic i cultural vital i imprescindible per la ciutat de Girona.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/41685_lafiradegironae-po-aaldiade-tinant15milion-enreforme-ilain-tauracioduncodietic-3.htm