logo
Imprimir
12-12-2016 | 19:29hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

14 persones troben feina amb els plans ocupacionals de l'Ajuntament d'Olot

Realitzaran treballs de manteniment i millora de la ciutat amb un contracte de, com a mínim, sis mesos de durada. En el que portem d'any, el Servei d'Ocupació de l'Ajuntament d'Olot ha contractat 45 persones mitjançant plans ocupacionals. 14 més abans d'acabar el 2016


El Servei d'Ocupació de Catalunya ha resolt favorablement la petició de l'Ajuntament d'Olot per a diferents plans ocupacionals dins el programa Treball i Formació. La resolució del SOC permet l'Ajuntament contractar 14 persones que realitzaran treballs de millora de la ciutat i, al mateix temps rebran formació durant l'horari laboral.

De les persones que es beneficiaran dels plans ocupacionals, 7 es contractaran gràcies al projecte "Fem dissabte als barris", que preveu fer accions de neteja a diferents espais i a la via pública d'Olot. Els beneficiaris d'aquest programa han d'estar en situació d'atur i cobrar la Renda Mínima d'Inserció. A 6 persones se'ls contractarà per un període de sis mesos (des de finals de desembre al mes de juny de 2017) mentre que 1 dels beneficiaris tindrà un contracte d'un any (fins a finals de 2017). En aquest últim cas, ha d'haver complert 55 anys i no tenir prou temps cotitzat per poderse jubilar.

4 persones es beneficiaran del pla ocupacional "Projecte de millora d'itineraris i espais fluvials a l'entorn del riu Fluvià". És un programa que permetrà continuar fent tasques de millora dels itineraris que permeten transcorre tota la llera del riu des de les Fonts de Sant Roc fins a Les Tries, passant pels Prats de la Mandra, el parc Fluvial de les Fonts i el Parc dels Nius. Ofereix un contracte laboral de sis mesos a persones que es trobaven en situació d'atur i que han esgotat totes les prestacions.

Un tercer pla ocupacional donarà feina a 3 persones més com a paletes. 2 tindran contracte laboral de sis mesos mentre que 1 tercera (de més de 55 anys i que no tingui prou temps cotitzat per poder-se jubilar) es contractarà per un període d'un any. Per acollir-s'hi han d'estar en situació d'atur i haver esgotat totes les prestacions. Els treballs que preveu aquest projecte són de "Millora de la mobilitat a la ciutat d'Olot". Aquest programa permetrà continuar desenvolupant accions de millora de l'accessibilitat de ciutat, a més del manteniment dels paviments urbans, del mobiliari i la senyalització implantada a diferents punts d'Olot.

El regidor de Promoció Estanis Vayreda ha explicat que "l'Ajuntament d'Olot tancarà l'any havent contractat 59 persones mitjançant plans ocupacionals, 11 més que en tot el 2015". La majoria de les persones que han trobat feina gràcies a aquests plans han realitzat "projectes de manteniment, neteja i millora dels espais i via pública, sobretot tasques de neteja extraordinària i jardineria pels diferents barris d'Olot".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/41501_14per-one-trobenfeinaambel-plan-ocupacional-delajuntamentdolot-2.htm