logo
Imprimir
01-10-2016 | 00:08hs
•TURISME

El creuer Saga Sapphire s'estrena al port de Palamós amb 600 passatgers

Les accions promocionals realitzades per les institucions en els principals fòrums del sector de creuers han culminat amb l'aposta de la companyia Saga Cruise Shipping pels ports de la Costa Brava


El port de Palamós (Baix Empordà) ha rebut per primer cop aquest divendres el creuer Saga Sapphire amb 600 turistes britànics que durant nou hores visitaran la vila i diversos indrets de les comarques de Girona. L'arribada d'aquest vaixell posa en valor la fidelització de les companyies de creuers pels ports de la costa gironina, ja que Saga ha visitat Palamós amb tota la seva flota, com ho han fet les navilieres Thomson i Seabourn. L'aposta d'aquestes companyies per la Costa Brava dóna impuls al turisme de creuer i ajuda a dinamitzar econòmicament el territori.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha destacat "que s'ha d'impulsar el creixement de l'activitat creuerística fidelitzant companyies i captant noves línies sempre en el marc d'un creixement sostenible"· Gómez, que anava acompanyat de l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha afegit que "amb l'arribada del Saga Sapphire gairebé tota la flota de Saga ha visitat el port de Palamós, aquest és un exemple de fidelització".

Un creuer d'estil anglès

En tractar-se d'una escala inaugural, el gerent, acompanyat de l'alcalde de Palamós i el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera, entre d'altres autoritats, ha lliurat la metopa portuària al capità del Saga Sapphire, amb motiu de la seva primera escala a l'enclavament baixempordanès. Així mateix, els responsables de la resta d'institucions li han donat obsequis del territori. Aquesta també és la primera metopa que Gómez lliura a un creuer.

El creuer Saga Sapphire, d'estil anglès clàssic, ha fet aquest divendres la seva primera escala al port de Palamós amb 600 passatgers, majoritàriament britànics, i 432 tripulants. El creuer ha arribat a les 9.00 hores procedent del port de València i a les 18.00 hores salparà cap al port francès de Sanary sur Mer. Els passatgers visitaran la vila i algunes ciutats de la demarcació de Girona com el castell Gala-Dalí a Púbol, el Museu Dalí a Figueres, Girona, Calella de Palafrugell i Empúries.

El vaixell està fent una ruta de 15 dies per l'oceà Atlàntic i la mar Mediterrània. El 23 de setembre va salpar del port de Southampton (Regne Unit), continuant l'itinerari pel Ferrol, Màlaga, València i Palamós, seguint per la costa blava francesa a Sanary sur Mer, fins a arribar als ports italians de Livorno, Civitavecchia, Nàpols, Brindisi i Venècia, on finalitzarà el seu viatge, el pròxim 8 d'octubre. Pel que fa a les característiques tècniques, el Saga Sapphire de bandera maltesa té una eslora de 200 metres, una mànega de 28,6 metres, un calat de 8,4 metres i un registre brut de 37.049 tones.

Accions comercials

Els ports de Palamós, Roses (Alt Empordà) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i les seves destinacions van participar la setmana passada a la Seatrade Cruise Med, la fira de creuers més rellevant d'Europa, a Sant Cruz de Tenerife, amb les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port, amb les quals s'han fet diverses accions comercials per promoure l'activitat de creuers.

Una de les trobades d'aquest fòrum es va fer amb la companyia Saga Cruise Shipping, una naviliera que coneix perfectament els ports de creuers de la costa gironina. Segons ha dit Gómez "els responsables de la companyia Saga van mostrar la seva satisfacció amb els ports de Palamós i Roses, els serveis i l'oferta del territori, i ens van avançar que apostaran per aquests ports l'any 2018". Pel que fa a la temporada vinent, el gerent ha assegurat que "si es compleixen les previsions, el port de Palamós acollirà el 2017 més de 40 escales, la qual cosa representaria una fita històrica".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/40082_elcreuer-aga-apphire-e-trenaalportdepalamo-amb600pa-atger--1.htm