logo
Imprimir
26-06-2016 | 18:54hs
•LLEIDA

L'ocupació turística pel pont de Sant Joan s'ha situat entre el 80% i el 95% a les comarques de Lleida

Més de 45.000 turistes s'han allotjat a la demarcació, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida


L'ocupació turística pel pont de Sant Joan s'ha situat entre el 80% i el 95% a les comarques de Lleida, segons el Patronat de Turisme de la Diputació. L'ens estima que, durant els 3 dies de pont, més de 45.000 turistes s'han allotjat a la demarcació de Lleida en les diferents tipologies d'allotjament turístic reglat i s'han fet unes 120.000 pernoctacions, al marge de les segones residències. La celebració, per primera vegada, de la festa de les falles durant la nit de Sant Joan com a patrimoni immaterial de la humanitat —condició que atorga la UNESCO— ha estat un dels principals atractius de les comarques del Pirineu lleidatà.

Segons el Patronat, al marge de les activitats vinculades a la festa de les falles també les activitats a l'aire lliure i de natura, com ara els esports d'aventura i el senderisme i les visites culturals al territori, així com la gastronomia, han estat altres productes turístics amb força demanda aquest pont de Sant Joan a les comarques del Pirineu i també a les zones turístiques de la plana de Lleida. El bon temps que ha fet durant tot aquest pont, llevat d'algun petit xàfec aïllat al vespre del divendres al Pirineu, ha permès gaudir del conjunt d'activitats arreu del territori.

El pont de Sant Joan ha deixat a les zones turístiques de les comarques de Lleida una ocupació que oscil·la entre els 80 i el 95% de mitjana als establiments de turisme reglat, amb la qual cosa el balanç que en fa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida és altament positiu. El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha assenyalat que aquestes "bones xifres d'ocupació" registrades a la demarcació de Lleida han "complert les previsions fetes pel mateix Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i pel mateix sector". "Esperem poder mantenir el bon inici de la temporada d'estiu que ha suposat aquest pont de Sant Joan al llarg dels propers mesos de juliol, agost i setembre", ha afegit.

Els establiments d'hoteleria oberts en aquestes dates a les zones turístiques del Pirineu de Lleida han tingut una ocupació mitjana del 95%, aproximadament. En el cas del turisme rural, ha estat d'un 90% en el conjunt de la demarcació i, finalment, el sector del càmping ha tingut una plena ocupació a les places de bungalous i d'un 80% pel que fa a l'acampada, superant fins i tot les previsions inicials del propi sector. Per la seva banda, les activitats de turisme actiu i els esports d'aventura també han tingut un comportament molt satisfactori durant aquest pont de Sant Joan i s'han contractat un 85 % dels serveis ofertats.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que les comarques Lleida han rebut durant aquest 3 dies del pont de Sant Joan la visita de més de 45.000 turistes allotjats en establiments de turisme reglat, els quals han generat al voltant d'unes 120.000 pernoctacions a partir de la nit del dijous 23 de juny i fins avui diumenge, al marge de les segones residències.

Durant la nit de Sant Joan la festa de les falles que se celebra a molts pobles del Pirineu de Lleida i la Crema deth Haro de Les i deth Taro d'Arties, a la Val d'Aran han registrat una gran afluència de visitants, amb xifres per sobre de les d'altres anys, fet que s'atribueix a la seva declaració com a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO el 2 de desembre de 2015. Es tracta de la primera vegada que s'han baixat les falles la nit de Sant Joan sota la declaració de patrimoni immaterial de la humanitat, la qual cosa ha donat més visualització i difusió a la festa.

Igualment, el Patronat remarca la bona acollida que ha tingut la 25a edició de Dansàneu, el Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu, celebrat entre el 21 al 26 de juny a les localitats d'Esterri d’Àneu (centre neuràlgic), València d'Àneu, la Guingueta d'Àneu, Escaló, Isil, Espot i Sort, amb la dansa, la música i l'artesania com a eix vertebrador. El festival, complementat amb activitats gastronòmiques, enològiques, d'oci i esportives, ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

D'altra banda, les activitats a l'aire lliure i de natura, com ara els esports d'aventura i el senderisme i les visites culturals, també han tingut una molt bona acollida en el conjunt de la demarcació de Lleida i s'han vist molt afavorides pel bon temps. En aquest sentit, les empreses de Turisme Actiu i Esports d'Aventura del Pallars Sobirà han valorat molt positivament el nivell de contractació de serveis durant el pont de Sant Joan.

Finalment, el Patronat destaca també que tot el conjunt d'activitats relacionades amb la natura i el turisme actiu s'han vist complementades durant aquests tres dies amb l'oferta d'actes festius relacionats amb el solstici d'estiu i la mateixa festa de Sant Joan arreu de les nostres comarques.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/38355_locupacioturi-ticapelpontde-antjoan-ha-ituatentreel80iel95ale-comarque-delleida.htm