logo
Imprimir
30-07-2015 | 13:43hs
•MARESME

Simulacre de salvament a la platja de Garbí de Calella.

S’han posat a prova els mecanismes de seguretat i salvament de totes les persones que intervenen en un cas d’emergència.


Aquest dijous a la platja de Garbí de Calella ha tingut lloc un simulacre de salvament per tal d’avaluar aquest servei. El simulacre que s’ha fet a la zona de la platja de davant del pont de fusta de la Riera Capaspre, ha començat amb l’alerta d’un socorrista que ha observat a un nedador amb problemes a la línia de boies, a uns 200 metres de la platja i immediatament el socorrista ha entrat a l’aigua mentre que dos més s’han traslladat al lloc dels fets amb moto d’aigua i han portat la víctima semi-inconscient fins a la sorra, on li han practicat les maniobres de recuperació (aplicació d’oxigen i manta tèrmica) i on s’ha constatat un principi d’ofegament.

El simulacre de salvament a la platja de Calella ha anat a càrrec de l’equip de salvament i socors de les platges de Calella de Pro-Activa Serveis Aquàtics, S.L, però, per tal de comprovar si el protocol d’actuació funciona correctament, també hi han intervingut altres membres que participen en la seguretat de la platja com són els agents de la Policia Local. El simulacre ha evidenciat el bon funcionament del Servei de Salvament i Socorrisme que hi ha a les platges de Calella.

Les platges de Calella presenten un nombre baix d’accidents, però, a més, dels simulacres de salvament, es porta a terme una tasca informativa i preventiva als banyistes. Calella dur a terme simulacres de salvament i seguretat periòdicament, en el marc del sistema de gestió i avaluació de la “Q” de qualitat de les platges del municipi i per incorporar, si s’escau, les millores que es considerin oportunes.

La seguretat i l’estat de les platges durant tot l’any i, més encara, durant els mesos d’estiu, és una de les prioritats de l’Ajuntament de Calella perquè les platges són un patrimoni natural del municipi de què cal gaudir amb les màximes garanties possibles de seguretat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/33057_-imulacrede-alvamentalaplatjadegarbidecalella-1.htm