logo
Imprimir
19-03-2015 | 17:45hs
•MARESME

Les jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme arriben a 18 municipis.

Les Jornades gastronòmiques d'aquest producte es perllongaran fins el 30 d'abril a 18 municipis del Maresme.


El Consorci de Turisme, l'Ajuntament de Mataró i el Gremi de Restauració i Turisme de Mataró i El Maresme han fet pinya avui per promocionar els nostres productes de proximitat, aquells que ens dóna l'horta i el mar i que contribueixen a fer especial el moment de seure a taula. Sense ells hauria sigut impossible promoure les jornades gastronòmiques que es programen al llarg de tot l'any i que faciliten el turisme gastronòmic.

Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Mataró, Josep Lluís Martí, gerent del Consorci de Turisme, i Josep Civit, president del Gremi, han remarcat la importància de mantenir a la vora de casa un sector agrícola potent i, a la vegada,promoure un consum de proximitat en sintonia amb l'impuls d'un territori identificat amb els seus productes i amb la filosofia Km0. En els cas concret de les Jornades gastronòmiques del pèsol, la presència de productors ha crescut un 23,5% en relació a l'any passat.

L'edició 2015 de les Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme compta amb la participació de 90 restaurants de 18 municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Per promocionar, tant els menús que ofereixen els diferents establiments participants com les activitats paral·leles que organitza cada municipi, el Consorci de Turisme en col·laboració amb el servei de Consell Comarcal Productes de la Terra Maresme, han editat un opuscle. Com ja és habitual, el fullet dedica també un apartat als productors de pèsols del Maresme i incorpora 5 receptes gentilesa de Carme Ruscalleda-Sant Pau (Sant Pol de Mar), Restaurant hotel Gran Sol (Sant Pol de Par), restaurant Terracotta (Argentona), restaurant l'Orquestra (Argentona) i l'Escola de Restauració del Gremi d'Hostaleria. Les receptes van acompanyades d'una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella.

A més, el Consorci de Turisme recomana visites als espais singulars de cada municipi.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/31879_le-jornade-ga-tronomique-delpe-oldelmare-mearribena18municipi--5.htm