logo
Imprimir
24-02-2015 | 23:29hs
•MARESME

Es posa en marxa el Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge per al Maresme Nord.

Aquest servei es presta, amb cita prèvia, a l'Oficina Comarcal d'Habitatge del Consell Comarcal del Maresme.


El SIDH donarà servei a la ciutadania d'Arenys de Mar, Arenys de Munt, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Tordera.

A la presentació d'aquest servei hi han participat Josep Oliva, diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona; Estanislau Fors, alcalde d'Arenys de Mar; Neus Serra, consellera de Benestar Social i Educació del Consell Comarcal del Maresme; Carles Sala, secretari d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i Carmen Valenzuela, diputada de la Junta de Govern del Col·legi d'Advocats de Barcelona.

Aquest servei es presta, amb cita prèvia, a l'Oficina Comarcal d'Habitatge del Consell Comarcal del Maresme (dimarts i dijous de 9 a 14h) i a l'Oficina d'Habitatge d'Arenys de Mar (dilluns de 9 a 14h), però s'hi pot accedir a través de les oficines de serveis socials, de consum o d'habitatge dels diferents municipis. Les famílires que hi siguin derivades - una vegada feta la comprovació de les condicions d'accés (ser propietaris d'un únic habitate que s'utilitzi com a residència habitual i no poder afrontar el pagament de la hipoteca) - seran entrevistades per un lletrat especialitzat qui, després d'estudiar el cas, farà una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta es transmet a Ofideute, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que serà l'encarregat de fer la mediació amb l'entitat financera corresponent.

A qui va adreçat el SIDH?

A aquelles persones o famílies que estan en risc de perdre el seu habitatge habitual per no poder fer front al pagament de la hipoteca o per haver estat avaladors d'habitatges que estan en situació d'impagament.

S'atendran les persones en situacions de previsió de dificultats per fer front als pagaments en un futur pròxim, les que es troben en situacions d'impagament, en l'inici de la reclamació judicial de deute o en la data de subhasta de l'habitatge.

Requisits:

L'habitatge en risc de pèrdua ha de ser únic i ser la residència habitual

No estar en condicions actuals o previsibles a curt termini de fer front al préstec hipotecari constituït per a la compra de l'habitatge

La impossibilitat d'afrontar el pagament del préstec ha de ser conseqüència de la pèrdua de feina o per una disminució important d'ingressos

Cal haver negociat prèviament possibles alternatives amb l'entitat financera sense haver arribat a cap acord

Altres requisists possibles:

Ser avalador d'un habitatge en situació d'impagament del seu préstec hipotecari

Haver constituït una hipoteca port per a la compra d'un nou habitatge i estar en risc de pèrdua dels dos habitatges

Ser propietari de dos habitatges com a conseqüència d'herències, separacions o divorcis

No viure a l'habitatge principal, per tenir-lo llogat, per separació, divorci o per altres contingències




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/31640_e-po-aenmarxael-erveidintermediacioendeute-delhabitatgeperalmare-menord-2.htm