logo
Imprimir
29-09-2014 | 16:48hs
•TARRAGONA

Girona participa a la Trobada d’Àligues de Catalunya.

L’associació Fal·lera Gironina va ser l’encarregada de fer ballar aquest component del bestiari festiu gironí aquest dissabte a Reus.


L’àliga de Girona va participar dissabte a la Trobada d’Àligues de Catalunya que va tenir lloc a Reus, en el marc de les Festes de la Misericòrdia de la capital del Baix Camp. Hi van participar àligues i aligots procedents de 28 municipis catalans: Agramunt, Badalona, Barcelona, Berga (carrer de la Pietat), la Bisbal d’Empordà, Bonastre, Cardona, Cervera (cap antic), Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Montblanc, Morella, Olot (barri de Sant Ferriol), Tarragona, Vic, Vilafranca del Penedès, el Vendrell, Reus, Sitges, Sant Joan de les Abadesses, Terrassa, Torredembarra, Tortosa, Tremp i Valls, a més de Girona.

L’entitat Fal·lera Gironina va ser l’encarregada de fer ballar l’àliga a la plaça del Mercadal de Reus, el mateix lloc on van ballar les altres àligues després de fer una cercavila pels carrers de la ciutat.

L’àliga de Girona, documentada des del 1513, és un dels components del bestiari festiu de la ciutat i és l'encarregada de saludar les autoritats o de solemnitzar, amb el seu ball, l'arribada dels convidats a la festa. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/30389_gironaparticipaalatrobadadaligue-decatalunya-2.htm