logo
Imprimir
22-07-2013 | 11:42hs
•EDITORIAL

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya enregistra les llegendes del teatre musical en el seu nou treball.

Hi col·laboren Beth i Cris Juanico i es presentarà al novembre a l’Auditori de Girona.

 La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, un innovador projecte musical impulsat per l’empresa Metalquimia, ha enregistrat el seu nou treball musical on repassa les llegendes del teatre musical. En el nou disc, que es presentarà al novembre a l’Auditori de Girona, la Simfònica manté la clara vocació internacional dels seus treballs i compta amb la col·laboració dels cantants Beth i Cris Juanico.

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) va néixer l’any 2008 amb l’objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, resultat de la fusió dels instruments de cobla, a càrrec de La Principal de la Bisbal, i dels instruments de corda i percussió d’una orquestra simfònica convencional, comptant amb harmonitzacions inèdites fins al moment i realitzades expressament per a aquesta nova formació.  

En la seva primera etapa, la SCCC es va centrar en la música catalana en tota la seva amplitud, des de la sardana a l’havanera, des de la sarsuela al rock català, des de la cançó tradicional a la Nova Cançó, alhora que feia néixer noves composicions pensades exclusivament per a la nova orquestra. Fruit de tot això, la SCCC va enregistrar tres discs (“Sardanes per al Món”, “Inoblidables en Concert” i “Amb Catalunya al Cor”) i va ser l’exitosa protagonista del Concert de Cap d’Any de TV3 els anys 2010 i 2011, amb un notable reconeixement de la crítica i de l’audiència.

 Després d'uns mesos de reflexió per adaptar l'orquestra a l'actual escenari cultural català, la SCCC va tornar l’any passat reiventada unint els instrumentistes de cobla de La Principal de la Bisbal amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, JOCG. La JOCG és una iniciativa de l’Orquestra de Cadaqués que té per objectiu contribuir a la formació dels joves talents musicals gironins i actuar de pont cap a la seva integració al món de les orquestres professionals.

 La història dels musicals

Després de presentar l’any passat el disc ‘Llegendes del cinema’, integrat per bandes sonores inoblidables de la història del cinema, la SCCC ha enregistrat a l’Auditori de Girona el seu nou treball ‘Llegendes del teatre musical’ on, amb la col·laboració dels cantants Beth i Cris Juanico, repassa els èxits més rotunds del teatre musical de Broadway.

El disc inclou des dels temes més coneguts de Carl Porter fins a Els Miserables, passant per Cabaret, El Fantasma de l’Òpera i Grease, sense oblidar fer una pinzellada al compositor català de musicals per excel·lència Albert Guinovart, amb un recull de cançons del musical Flor de nit.

El director general de Metalquimia i impulsor del projecte, Josep Lagares, ha destacat que “amb aquest nou disc, la SCCC consolida la seva aposta internacional i es referma en un projecte musical únic, de gran bellesa i que la situa a l’avantguarda de les noves propostes culturals”.

Els 70 músics que integren la SCCC estan sota la direcció artística de Francesc Cassú, director de la cobla La Principal de la Bisbal; i la direcció tècnica de Jaume Lleixà, responsable de coordinació artística de l’Orquestra de Cadaqués.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/25777_la-imfonicadecoblaicordadecatalunyaenregi-trale-llegende-delteatremu-icalenel-eunoutreball-1.htm