logo
Imprimir
21-04-2024 | 20:23hs
•POLíTICA

Salvador Vergés destaca la importància dels municipis en la promoció de la lectura

El cap de llista de Puigdemont x Catalunya Junts + per Girona ha visitat avui Calonge i Sant Antoni, on ha pogut conèixer de prop el projecte “Poble de Llibres”

Aquest diumenge, Salvador Vergés, cap de llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya a la demarcació de Girona per a les eleccions del 12 de maig, ha visitat Calonge i Sant Antoni. Durant la visita, va conèixer de primera mà el projecte "Poble de Llibres", una iniciativa que exemplifica la transversalitat cultural que pot arribar a aconseguir una simbiosi entre llibres, gastronomia i música. Aquest projecte no només impulsa la cultura, sinó que també revitalitza l'economia local i l'activitat socioeconòmica de la regió.

Durant la seva estada, Vergés va estar acompanyat per figures notables com Anna Erra, presidenta del Parlament, l'alcalde Jordi Soler, i altres membres de la candidatura del Baix Empordà. Junts, van poder observar com el projecte ha transformat Calonge en un model a seguir en termes de promoció cultural.

La visita coincideix amb la celebració de la Diada de Sant Jordi, un moment clau per a la cultura catalana, que a Calonge s'estén durant tota una setmana plena d'activitats relacionades amb els llibres. Aquest context ha proporcionat el marc perfecte per a Vergés per parlar sobre la importància de la lectura i la cultura en l'educació.

"La lectura és fonamental en tot aprenentatge, i per això hem de potenciar les biblioteques escolars com a eines claus per al foment de la lectura", ha remarcat Vergés. A més, ha destacat com la iniciativa de Calonge demostra el paper vital que juguen els municipis en la promoció de la lectura i la cultura, essencials per augmentar el nombre de bons lectors des de les primeres edats.

El projecte "Poble de Llibres" és un clar exemple de com la cultura pot ser un eix vertebrador de la societat, combinant diferents disciplines per enriquir la vida comunitària i, al mateix temps, promoure l'educació. Amb aquest tipus d'iniciatives, Vergés i el seu equip aposten per una Catalunya on els llibres, la lectura i les lletres siguin pilars fonamentals de cada municipi, configurant una de les principals indústries del país.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/236062_-alvadorverge-de-tacalaimportanciadel-municipi-enlapromociodelalectura-2.htm