logo
Imprimir
21-04-2024 | 11:00hs
•POLíTICA

Projecció de 'El preu de la llibertat' a Girona suscita debat sobre el bilingüisme a Catalunya

Els espectadors van ser testimonis de la valentia d'un grup de joves que, a través del documental, denunciaven la imposició lingüística en els centres educatius

El diputat i president provincial de VOX a Girona, Alberto Tarradas, acompanyat per membres del Comitè Executiu Provincial, regidors i altres càrrecs del partit, va assistir a la presentació del documental "El preu de la llibertat", organitzat per l'associació juvenil "S'ha acabat". L'acte va tenir lloc aquest dissabte i va atraure l'atenció de diversos sectors de la societat.

Els espectadors van ser testimonis de la valentia d'un grup de joves que, a través del documental, denunciaven la imposició lingüística en els centres educatius, tant a nivell d'escoles com d'universitats. La pel·lícula mostra com els estudiants, lluny de gaudir d'un entorn lliure per al desenvolupament personal, es veuen sotmesos a insults, amenaces i intimidacions per part d'individus encaputxats, en un clima que recorda els moments més foscos de la coacció.

Segons relats del públic, durant la projecció es va destacar la necessitat d'intervenció dels Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat dels pocs estudiants que s'enfronten a aquestes situacions sense amagar la seva identitat. El públic va comparar aquestes escenes amb les dificultats que enfronta VOX en les seves activitats diàries, on també són objecte de crítiques i acusacions similars.

Els assistents al documental van comentar sobre les crítiques rebudes per partits com VOX, especialment quan defensen la cooficialitat de l'espanyol a Catalunya i l'aplicació de la llei en tots els àmbits. Molts espectadors van expressar el seu desconcert pel fet que aquestes accions siguin etiquetades com a feixistes, i van qüestionar si la percepció pública sobre el que és feixisme o progressisme podria estar equivocada.

En acabar la projecció, el públic va debatre sobre la importància de revisar els termes i conceptes emprats habitualment en el discurs públic, suggerint que potser cal reconsiderar les acusacions abans de fer-les públiques, per entendre millor les realitats que s'amaguen darrere dels titulars.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/236046_projecciodeelpreudelallibertatagirona-u-citadebat-obreelbilingui-meacatalunya-2.htm