logo
Imprimir
20-04-2024 | 19:12hs
•POLíTICA

Prioritats del PSC al Ripollès: Infraestructures, habitatge i ocupació

En l'àmbit de l'habitatge, la candidata ha subratllat la manca d'habitatge de construcció pública i la necessitat de rehabilitar les cases del nucli antic de Ripoll

Sílvia Paneque, cap de llista del PSC al Ripollès, ha emfatitzat durant la seva visita a Campdevànol i Ripoll la necessitat urgent de millorar les infraestructures, l'habitatge i l'ocupació a la comarca. Acompanyada de figures clau com l'alcalde de Camprodon, Xavier Guitart, i els regidors Xavier Capdevila i Enric Pérez, Paneque ha detallat les accions específiques que considera crítiques per al desenvolupament de la regió.

Una de les principals reivindicacions del PSC és el desdoblament i la modernització de la carretera R3, així com la construcció del túnel d'Aiguafreda el Figaró, que facilitaria el trànsit i reduiria el temps de desplaçament cap a Barcelona. Aquestes millores en la mobilitat són vistes com a essencials per a dinamitzar l'economia local i millorar la qualitat de vida dels residents.

Al mateix temps, Paneque ha ressaltat la importància de la construcció de la variant de l'N-260, un projecte que, segons explica, encara està pendent d'execució per part de la Generalitat. També ha mencionat la necessitat de millorar l'escorxador de la comarca, una inversió que beneficiaria tant a petits ramaders com a grans empreses, fomentant així l'activitat econòmica regional.

En l'àmbit de l'habitatge, la candidata ha subratllat la manca d'habitatge de construcció pública i la necessitat de rehabilitar les cases del nucli antic de Ripoll, moltes de les quals actualment no són habitables. El PSC s'ha compromès a treballar en aquestes qüestions per facilitar l'accés a l'habitatge, especialment per als joves, per tal de fomentar el seu arrelament a la comarca.

Finalment, Paneque ha conclòs posant èmfasi en la interdependència entre l'ocupació i l'habitatge com a elements claus per prevenir el despoblament. "La gent ha de tenir un lloc de treball i habitatge; si no, és molt difícil evitar el despoblament", ha afirmat, destacant la necessitat de crear oportunitats laborals i d'accés a l'habitatge a la comarca.

Aquestes declaracions no només reafirmen el compromís del PSC amb el Ripollès sinó que també defineixen un full de ruta clar de cara a les pròximes eleccions catalanes.

 
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/236042_prioritat-delp-calripolle-infrae-tructure-habitatgeiocupacio-1.htm