logo
Imprimir
20-04-2024 | 17:05hs
•POLíTICA

Salvador Vergés enalteix el municipalisme per a la recuperació de Catalunya després del 12-M

Durant el seu discurs, Vergés ha destacat que els representants municipals són els que copsen de primera mà les necessitats dels conciutadans

Des dels Banys i Palaldà, al cor del Vallespir, Salvador Vergés, cap de llista de Puigdemont x Catalunya Junts+, ha reivindicat el paper clau dels alcaldes i regidors de les comarques gironines en la recuperació del bon govern i en l'avanç de l'embat nacional. En un acte que ha comptat amb la presència destacada del president Carles Puigdemont, Vergés ha subratllat la importància del municipalisme: "No es pot concebre el nostre país sense la seva gent i els seus municipis, diversos i singulars, que en el seu conjunt estableixen la millor Catalunya".

Durant el seu discurs, Vergés ha destacat que els representants municipals són "els que copsen de primera mà les necessitats dels conciutadans de Catalunya" i que representen "el millor exemple de bon govern". A més, ha posat en relleu la necessitat d'una "Catalunya territorialment equilibrada", on es generin oportunitats en tot el territori, des de Montagut fins a Cadaqués, garantint l'accés a l'habitatge i la cohesió territorial.

El president Puigdemont, per la seva part, ha reiterat la negativa de Junts a col·laborar amb el PSOE, criticant durament Salvador Illa i la seva gestió. "Quan Salvador Illa parla de girar full, realment vol abaixar la persiana", ha declarat Puigdemont, afegint que "Catalunya no pot ser el flotador del PSOE". En aquest context, ha emfatitzat la necessitat de dir no als pressupostos espanyols si no s'aborda l'infrafinançament de Catalunya, descrivint-ho com "una aixecada de camisa" als catalans.

A més, el president ha fet una crida a abandonar el "derrotisme" i a mobilitzar-se per evitar la desaparició de la nació, destacant que el lideratge, el coratge i la resiliència són essencials per afrontar els reptes actuals i futurs, inclosa la gestió de la sequera.

En la mateixa línia, Jordi Turull, secretari general de Junts, ha reclamat lideratge ferm davant de les institucions catalanes, especialment en temes com la sequera, i ha fet una crida a la participació massiva en les eleccions del 12 de maig: "Votar aquestes eleccions és votar per Catalunya, per la nació, pel prestigi, pel lideratge, per l'autoestima. Tothom a votar el president Puigdemont".

Així, amb el suport dels municipis i un clar compromís amb la gestió eficient i pròxima al ciutadà, Junts pretén reafirmar el seu compromís amb el progrés i la sobirania de Catalunya.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/236040_-alvadorverge-enalteixelmunicipali-meperalarecuperaciodecatalunyade-pre-del12-m-1.htm