logo
Imprimir
02-04-2024 | 17:47hs
•LA GARROTXA

Sant Joan les Fonts elimina contenidors per millorar el casc antic: Una decisió veïnal cap a la sostenibilitat

Aquesta acció respon a les demandes dels veïns i veïnes, que, després de diverses reunions

Sant Joan les Fonts ha pres una decisió comunitària important que afecta directament l'ús i la gestió dels residus al casc antic. La zona de contenidors situada inicialment al mirador d'Alèxia Putellas i posteriorment traslladada a l'aparcament del carrer Sant Antoni, ha estat eliminada. Aquesta acció respon a les demandes dels veïns i veïnes, que, després de diverses reunions, han expressat la seva preocupació pels problemes d'incivisme relacionats amb aquest espai, com ara la presència de brossa i brutícia dispersa pels seus voltants.

La retirada dels contenidors del carrer Sant Antoni suposa un canvi significatiu per als residents d'aproximadament cinquanta habitatges de la zona, els quals ara hauran de desplaçar-se a altres punts de recollida de residus del municipi. Les noves ubicacions assignades als contenidors estan situades a les àrees dels cinemes el Prat de Can Miquelet i el carrer Aiguanegra. Per facilitar aquesta transició, s'ha procedit a la modificació de les targetes dels usuaris, de manera que puguin accedir als nous contenidors assignats.

Aquesta decisió no només reflecteix l'esperit de col·laboració i participació ciutadana de Sant Joan les Fonts, sinó que també subratlla la importància de gestionar els espais comuns de manera que beneficiïn el benestar col·lectiu. L'actuació demostra un compromís amb la millora de la qualitat de vida dels veïns i la preservació de l'entorn urbà, tot destacant la necessitat de trobar solucions conjuntes als problemes comunitaris.

A més, l'eliminació dels contenidors del casc antic i el trasllat a noves ubicacions podria tenir un impacte positiu en la imatge del barri, reduint els problemes visuals i ambientals associats a l'acumulació de residus. És un pas endavant cap a una gestió més eficient i sostenible dels residus, que alhora fomenta la consciència i responsabilitat mediambiental entre els ciutadans.

Aquesta iniciativa, impulsada per la demanda veïnal i implementada per l'ajuntament, demostra com la col·laboració entre la comunitat i les autoritats locals pot conduir a solucions efectives que milloren el benestar i la convivència en els espais urbans. És un exemple de com el diàleg i la participació ciutadana són essencials per a la presa de decisions que afecten la vida quotidiana de la comunitat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/234247_-antjoanle-font-eliminacontenidor-permillorarelca-canticunadeci-ioveinalcapala-o-tenibilitat-1.htm