logo
Imprimir
20-03-2024 | 14:16hs
•PLA DE L'ESTANY

El Museu Darder de Banyoles acull l'exposició 'Fotografia astronòmica'

Aquesta nova proposta del Museu Darder arriba després del gran èxit de l'exposició A través de les pesqueres, que va rebre més de 2.500 visites

El Museu Darder de Banyoles, un espai dedicat a la divulgació de la ciència i la cultura, s'ha convertit en un punt de referència per als amants de l'astronomia i la fotografia amb la inauguració de la seva nova exposició, Fotografia astronòmica. Aquesta mostra, que obre portes el dijous 21 de març i romandrà oberta fins al 2 de juny de 2024, ofereix una col·lecció fascinant d'imatges capturades pels membres de l'Associació Astronòmica Astrobanyoles, així com per altres entitats astronòmiques de les comarques gironines.

La iniciativa d'aquesta exposició coincideix amb el vintè aniversari d'Astrobanyoles, una entitat que ha jugat un paper clau en la popularització de l'astronomia a la regió. Les fotografies presentades són el resultat d'una curada selecció de treballs que no només demostra l'habilitat tècnica dels seus autors, sinó que també captura la bellesa immensurable de l'univers en què vivim. A través d'aquestes imatges, els visitants podran viatjar des de les nebuloses més llunyanes fins a les galàxies que omplen el nostre cel nocturn, tot experimentant la magnitud de l'espai infinit.

L'exposició serà inaugurada amb la presència de Jordi Fraxanet, un nom destacat en el camp de l'astrofotografia. Fraxanet, responsable del Centre Astronòmic del castell de Lladurs i professor en diverses edicions del Taller d'Astrofotografia organitzat per l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya a Barcelona, compartirà amb els assistents la seva experiència i passió per capturar la bellesa de l'espai. A més, com a director i presentador del podcast Fotografiando la noche, la seva visió sobre l'astrofotografia i la divulgació astronòmica promet enriquir l'experiència dels visitants.

Aquesta nova proposta del Museu Darder arriba després del gran èxit de l'exposició A través de les pesqueres, que va rebre més de 2.500 visites i que ara inicia un període d'itinerància. La popularitat d'aquestes exposicions reflecteix el compromís del museu amb l'oferta de continguts educatius i culturals de qualitat, així com la seva capacitat per connectar amb els interessos i passions de la comunitat local i els visitants de més lluny.

En paral·lel a l'exposició de fotografia astronòmica, els museus de Banyoles continuen enriquint l'oferta cultural de la ciutat amb activitats programades durant els caps de setmana. Entre aquestes, destaca la nova visita guiada A través de les pesqueres, que explora els usos històrics i culturals de l'Estany de Banyoles, un altre exemple de com el patrimoni natural i cultural de la regió es converteix en font d'inspiració i coneixement.

Per a tots els aficionats a l'astronomia, la fotografia, o simplement els curiosos de la bellesa de l'univers, Fotografia astronòmica al Museu Darder de Banyoles promet ser una cita ineludible. Amb la col·laboració d'Astrobanyoles i el suport de figures com Jordi Fraxanet, aquesta exposició no només celebra la contemplació del cel nocturn, sinó que també destaca la importància de la divulgació científica i la cultura en la nostra societat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/233114_elmu-eudarderdebanyole-aculllexpo-iciofotografiaa-tronomica-1.htm