logo
Imprimir
11-03-2024 | 23:33hs
•LA GARROTXA

Sant Joan, la Canya i Begudà celebren amb fervor el Dia Internacional de les Dones amb activitats que reforcen la comunitat i promouen la igualtat

Amb iniciatives com aquestes, Sant Joan, la Canya i Begudà demostren la importància de la participació activa i el compromís de tota la societat en la lluita per la igualtat

Les dones de Sant Joan, la Canya i Begudà van protagonitzar diverses activitats en commemoració del Dia Internacional de les Dones, evidenciant l'esperit de comunitat i el compromís cap a la igualtat de gènere dins del municipi.

El dijous 7 de març, l'acte "Dones amagades" va inaugurar les celebracions, aplegant un nombrós públic a la sala de la Biblioteca Municipal Francesc Caula. Aquest acte va servir de plataforma per a que cinc dones de diferents edats i procedents dels diversos nuclis del municipi —Abril Haro, Paqui Toro, Pilar Domènech, Rosa Figueres, i Rosa Pujol— compartissin les seves experiències vitals. A través del relat de les seves històries personals, es va fomentar una reflexió col·lectiva sobre la trajectòria i el rol de la dona en la societat, així com els reptes i camins que encara resten per recórrer cap a la igualtat.

El reconeixement de la lluita femenina va continuar el divendres 8 de març, amb un acte institucional que va incloure la lectura d'un manifest en honor al Dia Internacional de les Dones. Aquesta lectura, que va tenir lloc davant de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, va comptar amb la participació activa de diversos residents del municipi, destacant la importància de la solidaritat i el treball conjunt per a la consecució de la igualtat de gènere.

A més, la jornada va ser marcada per dos sopars de confraternització exclusivament femenins, celebrats en punts diferents del municipi. A les escoles de Begudà, prop d'una quarantena de dones es van reunir per compartir sopar i conversa en una atmosfera distesa i amigable. De manera paral·lela, al Casal d'Avis de Sant Joan, al voltant d'una setantena de dones es van aplegar per gaudir d'una vetllada plena de camaraderia i suport mutu.

Aquestes activitats no només van servir per a commemorar el Dia Internacional de les Dones, sinó que també van reforçar els llaços comunitaris i van posar de manifest la determinació col·lectiva de continuar avançant cap a la igualtat de gènere. Amb iniciatives com aquestes, Sant Joan, la Canya i Begudà demostren la importància de la participació activa i el compromís de tota la societat en la lluita per la igualtat i el reconeixement dels drets de les dones.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/232211_-antjoanlacanyaibegudacelebrenambfervoreldiainternacionaldele-done-ambactivitat-quereforcenlacomunitatipromouenlaigualtat-1.htm