logo
Imprimir
07-03-2024 | 17:56hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú es prepara per a la festivitat de la Mare de Déu dels Dolors

La Processó dels Dolors tindrà lloc el divendres 22 de març

La vila comtal de Besalú ja enfila la recta final per viure una Setmana Santa de fervor i devoció. En aquest sentit, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú ja ho té tot llest de cara a la celebració dels actes del Quinari i de la Festivitat d’aquest 2024: en concret, s’ha ideat un programa complet que tindrà el seu punt de partida el dimecres 13 de març, amb la celebració comunitària de la Penitència que es farà a l’antic monestir de Sant Pere (19:30h). 

A partir d’aquí, del 18 al 22 de març, se celebrarà el Quinari amb Corona dels Dolors i Missa amb homilia (20h), amb mossèn Jordi Font (dilluns, dia 18); amb Jordi M. Gil (dimarts); amb mossèn Joan Puig (dimecres) i amb Maria Assumpció Pifarré, priora del monestir de Sant Daniel de Girona (dijous); mentre que el divendres, 22 de març, arribarà el plat fort, la Festivitat de la Mare de Déu dels Dolors. S’iniciarà al matí amb una missa solemne (11h), acte que serà l’avantsala del lliurament del penó al  Prior d’enguany, Pere Gratacós. A la tarda, l’església de Sant Vicenç acollirà la conclusió del Quinari amb Corona dels Dolors, sermó i cant de La Salve pel Cor d’Apòstols, acompanyats per l’orquestra La Principal de la Bisbal (17h), i tot seguit es procedirà a l’entrada de Novicis i a la Professió de Congregants. Ja al vespre, es farà una missa amb mossèn Miquel Oliveras (19h), amb acompanyament del Cor Parroquial, i una desfilada dels Estaferms i el Maniple de Manaies pels carrers de la vila (19:30h), mentre que poc després la comitiva anirà a cercar al Prior i a les autoritats locals (20:30h). Tot seguit, a la plaça de la Llibertat, es lliuraran els premis del 13è Concurs de Dibuix de la Processó de la Mare de Déu dels Dolors, així com un guardó a German Mas i Ferran Duran, del Maniple de Manaies, i a Lluís Rubirola, Joan Molas i Jèssica Mazziotti, del Cos d’Estaferms, pels seus 15 anys de participació en la Processó. Finalment, arribarà la Processó (21h), que sortirà des de l’església de l’antic monestir de Sant Pere i seguirà l’itinerari tradicional pels carrers i places de la localitat garrotxina.

L’efemèride

La d’enguany serà una edició especial, tenint en compte que el proper 28 d’agost farà 325 anys (1699-2024) que el Dr. Jeroni Talavera va fundar la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, tal com consta a l’acte de fundació que es conserva a l’Arxiu de la Sala Capitular de la Venerable Congregació. Per aquest motiu, la Junta dels Dolors ha volgut celebrar aquesta efemèride com una Acció de Gràcies envers l’Associació de Fidels “que ha aplegat l’ànima dels besaluencs a l’entorn d’una devoció col·lectiva: l’amor a la Verge Dolorosa”.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/231890_be-alue-preparaperalafe-tivitatdelamarededeudel-dolor--1.htm