logo
Imprimir
27-02-2024 | 22:47hs
•TURISME

Miguel Moreno alerta del ‘descoratjador’ inici turístic a Lloret de Mar

El president del Partit Popular al nucli selvatà lamenta la davallada de pernoctacions del gener: gairebé un 18% menys que fa un any

El president del Partit Popular de Lloret de Mar, Miguel Moreno, ha valorat avui les dades presentades la setmana passada per Lloret Turisme sobre el turisme al municipi durant l'any 2023. En aquest sentit, i tot i que alguns han mostrat optimisme de cara al 2024 en aquesta matèria, Moreno ha subratllat que és necessari quelcom més que simples desitjos per assegurar un bon any turístic.

Així, segons Moreno és fonamental que es presentin compromisos reals i ferms que recolzin les expectatives positives. De no ser així, apunta, aquest resultat podria ser només una il·lusió, amb conseqüències negatives per a l'economia local, les empreses i les oportunitats d'ocupació. De fet, el president del PP lloretenc tenia previst abordar aquest tema més endavant, però davant les dades publicades per l'INE ha considerat prudent fer un seguiment mensual de l'evolució d'aquest aspecte tan crucial per a l'economia municipal.

Amb les xifres a la mà, Moreno subratlla que durant el mes de gener del 2024 s’han registrat 27.240 pernoctacions, un nombre sensiblement inferior en comparació amb les 33.119 del gener del 2023 (l’equivalent a un 17,75% menys) o les 28.527 de gener del 2019 (un 4,51%). Segons les dades oficials de l'INE, en tot l'any 2023 es van comptabilitzar 5.349.000 pernoctacions, la qual cosa suposa una disminució de 578.000 respecte al 2019 (-10,81%), sense assolir el nivell prepandèmic.

Un “pla sòlid i efectiu”

Moreno lamenta que “en aquestes altures s’hauria d’haver aconseguit canviar la tossuda tendència a la baixa en la captació turística i, el gener de 2024, Lloret hauria d’haver retornat al camí dels bons resultats obtinguts anys enrere”. És per això que demana al nou equip de govern que tingui la capacitat i l'experiència necessàries per revertir la tendència a la baixa. 

En aquesta línia, considera fonamental que Lloret Turisme dissenyi un pla sòlid i efectiu, amb una estratègia clara per a desestacionalitzar el turisme i atreure empreses secundàries que actuïn com a catalitzadors econòmics. Així, concreta que la col·laboració entre el govern local i el sector empresarial és clau per assolir aquests objectius, i insisteix en la necessitat de transparència en la planificació i execució d'aquestes accions, per generar confiança en la comunitat local.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/230916_miguelmorenoalertadelde-coratjadorinicituri-ticalloretdemar-1.htm