logo
Imprimir
15-01-2024 | 13:05hs
•LA GARROTXA

Sant Joan les Fonts recupera les projeccions de cinema amb una nova agenda cultural

La nova programació, que arrenca aquest diumenge 21 de gener amb les "Tardes de Cine" a les 17h, pretén seleccionar algunes de les grans obres cinematogràfiques que han impactat al públic en els últims anys

Sant Joan les Fonts reviu l'època daurada del cinema amb la reincorporació de projeccions regulars al Centre Sociocultural, antic Cinema Iris, una emblemàtica sala que va ser epicentre cultural durant la segona meitat del segle XX. Des del 1949, el Cinema Iris va oferir als veïns de Sant Joan les Fonts i voltants la possibilitat de gaudir de les pel·lícules més aclamades a nivell internacional, convertint-se en un lloc de trobada i entreteniment.

Amb el temps, les necessitats de la indústria cinematogràfica van canviar i moltes sales com el Cinema Iris van quedar obsoletes. No obstant això, l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha decidit revifar aquesta tradició i enriquir l'oferta cultural del municipi amb la reincorporació d'una programació estable de cinema a les instal·lacions del Centre Sociocultural.

La nova programació, que arrenca aquest diumenge 21 de gener amb les "Tardes de Cine" a les 17h, pretén seleccionar algunes de les grans obres cinematogràfiques que han impactat al públic en els últims anys. La primera projecció serà l'aclamada cinta francesa "Intocable", dirigida per Éric Toledano i Olivier Nakache.

Per als més petits, el CineXic, una iniciativa d'Òmnium Cultural, portarà el cinema infantil en català a Sant Joan les Fonts. Amb una projecció mensual de gener a maig i d'octubre a desembre, el Centre Sociocultural serà l'escenari per als més petits. La primera sessió està prevista pel dimecres 31 de gener a les 17h amb la pel·lícula "Ratolins i guineus".

Totes les projeccions seran gratuïtes, amb la condició que els menors vinguin acompanyats d'un adult. Aquesta iniciativa no només recupera una part fonamental de la vida cultural del municipi, sinó que també crea un espai de trobada per a tots els amants del cinema, petits i grans. Sant Joan les Fonts retorna al màgic món del cinema, oferint als seus habitants una finestra a les emocions i històries que només la gran pantalla pot proporcionar.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/226566_-antjoanle-font-recuperale-projeccion-decinemaambunanovaagendacultural-1.htm