logo
Imprimir
05-12-2023 | 19:02hs
•+ NOTíCIES

SAP-FEPOL i l'SME reclamen explicacions sobre les 'ingerències polítiques' vinculades als mossos

Els sindicats veuen "imprescindible" esvair dubtes sobre la integritat del cos

SAP-FEPOL i l'SME consideren "imprescindible" esclarir les informacions sobre "ingerències polítiques" publicades avui a la premsa. Les dues entitats consideren "gravíssimes" les informacions i reclamem que s'esvaeixi qualsevol dubte sobre la integritat del cos de mossos d'esquadra, per protegir el prestigi guanyat com a policia judicial al llarg dels anys.
 
Alguns mitjans de comunicació han publicat que el Departament d'Interior hauria incomplert l'ordre de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) de lliurar a qui va ser Cap de la Comissaria General d'Investigació Criminal (CGIC) uns correus electrònics que s'haurien intercanviat entre la Prefectura i la Divisió de Sistemes d'Informació Policial (DSIP) sobre la necessitat de validar i confirmar la tramitació del nivell d'accés en algunes investigacions policials.
 
Els dos sindicats reclamen que el cos de mossos d'esquadra, la Direcció General de la Policia, el Departament d'Interior, el Govern de la Generalitat o el Parlament de Catalunya esvaeixin "d'una vegada per totes" els dubtes que sobre aquesta qüestió s'ha generat.
 
"La gravetat de les informacions aparegudes avui fa imprescindible la necessitat que de manera transparent s'aclareixi si s'han produït o no, "presumptes ingerències polítiques" sobre el cos de mossos d'esquadra i qualsevol investigació policial que aquest pugui o hagi pogut dur a terme", asseguren en un comunicat en què "dissipar tota classe de dubte que pugui afectar la imatge, la integritat i el prestigi de la Policia de la Generalitat".
 
"Del contingut de les notícies publicades, especial importància pren el fet que segons aquestes, "fonts implicades en aquest intercanvi han reconegut a aquest diari els correus existents", aspecte que no coincideix (segons sembla) sobre la resposta que la DGP hauria enviat a la mateixa GAIP", lamenten SAP-FEPOL i el Sindicat de Mossos d'Esquadra.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/224387_-ap-fepolil-mereclamenexplicacion-obrele-ingerencie-politique-vinculade-al-mo-o--1.htm