logo
Imprimir
04-12-2023 | 15:15hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona impulsa un pressupost per al 2024 que reflecteix la seva visió de fer la ciutat més justa, dinàmica i propera als ciutadans

Per fer Girona més propera als ciutadans, s'inclouen diversos projectes de millora d'equipaments als barris

Avui, l'Ajuntament de Girona ha revelat la proposta del seu pressupost municipal per al 2024, que serà sotmès a aprovació el proper 18 de desembre. Aquesta iniciativa, amb un total de 149 milions d'euros, representa un augment del 13% respecte al pressupost prorrogat de l'any actual. En una roda de premsa conjunta, l'alcalde Lluc Salellas i Vilar i la regidora d'Hisenda Sílvia Aliu i Gifre han destacat la seva orientació cap a tres àrees clau: una Girona més justa, una Girona més dinàmica i una Girona més propera als ciutadans.

"És una gran notícia que Girona torni a tenir pressupost, després de dos anys", ha destacat l'alcalde, assenyalant que aquests comptes aprovats representen una oportunitat per a la ciutat. El pressupost, elaborat amb una perspectiva a llarg termini, inclou inversions de 5,8 milions d'euros que s'han planificat de manera plurianual per garantir una gestió sostenible.

Per fer de Girona una ciutat més justa, s'han destinat partides significatives a l'àmbit de l'habitatge. Amb 450.000 euros per a l'adquisició d'habitatge, 350.000 euros per a la compra de sòl per a nova construcció i 100.000 euros per a projectes de rehabilitació, l'Ajuntament busca millorar i ampliar el parc d'habitatge públic. Altres inversions se centren en l'accessibilitat, amb 450.000 euros per a millores de voreres, 50.000 euros per a jocs infantils inclusius i 178.000 euros per a la reforma del carrer de Narcís Blanch i Illa.

La dinamització de Girona com a ciutat és un altre objectiu clau del pressupost, amb inversions per al Mercat del Lleó, la millora de la Fira de Girona, la remodelació de la plaça de Catalunya i altres projectes. També es destinaran 350.000 euros a la instal·lació de grades retràctils a l'auditori de La Mercè, fent-lo més versàtil. La reforma de l'entrada sud començarà amb una partida inicial de 30.000 euros.

Per fer Girona més propera als ciutadans, s'inclouen diversos projectes de millora d'equipaments als barris. Aquestes iniciatives inclouen l'estudi inicial per a la construcció d'un nou pavelló a Palau, l'adequació del local de Vista Alegre, un nou espai a Sant Narcís, intervencions a La Marfà, Can Burrassó i altres barris, així com la reforma tàctica del carrer de la Creu i la creació d'un carril bici a Sant Gregori.

Amb una clara aposta per l'eficiència, l'Ajuntament ha planificat la mobilització d'inversions pendents del romanent, i es preveuen modificacions de partides al llarg de l'any per assegurar la seva eficàcia. La plantilla municipal s'ampliarà amb la incorporació de quatre persones, incloent-hi un enginyer enfocat a l'eficiència energètica, un analista de dades per al projecte Pigall, una persona tècnica per a la captació de fons europeus i un inspector de llicències per garantir el compliment de les regulacions urbanístiques.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/224272_lajuntamentdegironaimpul-aunpre-upo-tperal2024quereflecteixla-evavi-iodeferlaciutatme-ju-tadinamicaiproperaal-ciutadan--2.htm