logo
Imprimir
20-11-2023 | 15:11hs
•PLA DE L'ESTANY

La nova Biblioteca de Banyoles connectarà barris amb un espai verd a la plaça Mas Peraseca

El pressupost per a la construcció de la Biblioteca es fixa en 6.839.525 €, amb una presentació pública del projecte guanyador programada pel 20 de gener al Museu Darder

Avui, l'Ajuntament de Banyoles ha presentat el projecte guanyador de la nova Biblioteca, una creació de l'estudi BCQ Arquitectura Barcelona, conegut per dissenyar la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic. El nou equipament, amb una superfície de 3.500 metres quadrats, s'ubicarà a l'antic convent de La Providència.

BCQ Arquitectura Barcelona es va destacar entre les cinc empreses finalistes en la primera fase del concurs de projectes de la nova biblioteca, que va comptar amb la participació de 37 empreses. Amb el projecte 'Fluïdesa', el guanyador del concurs, l'objectiu és preservar i recuperar el patrimoni, integrant les empremtes històriques de l'antic convent dins del nou edifici. La façana original i el campanar es conservaran, integrant-se en un nou edifici de quatre plantes amb una àrea verda a la plaça Mas Peraseca.

L'aigua també jugarà un paper clau, amb un rec que acompanyarà la façana de la biblioteca i la creació d'una làmina d'aigua al peu de l'edifici que dona a la plaça Mas Peraseca. David Baena, director de BCQ Arquitectura Barcelona, destaca la importància d'integrar el patrimoni en l'entorn i connectar la biblioteca amb l'exterior.

El jurat del concurs destaca positivament la integració de l'edifici i l'accés general, amb un enfocament obert i espais flexibles per a la circulació dels visitants. La nova biblioteca es converteix en un element clau per a la regeneració urbana, connectant barris i definint una nova entrada al Barri Vell.

El pressupost per a la construcció de la Biblioteca es fixa en 6.839.525 €, amb una presentació pública del projecte guanyador programada pel 20 de gener al Museu Darder. Posteriorment, el projecte es mostrarà, juntament amb altres propostes finals, a l'espai de La Muralla.

Amb la nova Biblioteca, Banyoles consolida el seu pol cultural al centre, fent un pas cap a la regeneració urbana i creant una entrada distintiva al Barri Vell. La presentació del projecte guanyador marca un pas més cap a la materialització d'aquesta iniciativa estratègica.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/223261_lanovabibliotecadebanyole-connectarabarri-ambune-paiverdalaplacama-pera-eca-1.htm